G-Sport / Recrea & Wedstrijden

3de G-indoor

De derde G-indoor gaat doorop zondag 13 december 2020 in de Topsporthal te Gent. Er worden atletiekactiviteiten voorzien voor ALLE atleten met een beperking of met een handicap:zowel recreatieve G-recrea als competitieve wedstrijden in het kader van het Open Belgisch Kampioenschap AMH indoor.


Opleiding begeleider G-Athletics


> 26 mei club autismevriendelijk maken   > Kalender G-atletiek


Henny De Smet onderhoudt zijn trainingen

Op 3 juni verplaatste ik, Roland De Bois, me voor het eerst naar de piste Tom Compernolle. Ik zag een atleet in de verte bezig met loopscholing en andere oefeningen. Ik waagde mij er voorzichtig naartoe de Corona regels in acht genomen. Wat dichterbij gekomen herkende ik Henny De Smet! 

Henny was bezig op de vaste plaats aan het 200m punt met het uitvoeren van de geleerde oefeningen bij zijn trainer Johnny Vergison. Hij deed dit gewoontegetrouw elke woensdag vertelde hij mij! Van structuur gesproken! Hij liep van thuis naar de piste, trainde de nodige minuten op de piste en liep dan weer naar huis. Ik ervaarde ook dat zijn conditie nog goed zit als ik een rondje meeliep tot onze wegen splitsten, elk naar zijn kot!

Dikke proficiat Henny!!!


Open Belgisch Kampioenschap AMH en G-recrea


8 december 2019

In het Huis van de Sport in Gent kon ik, Roland De Bois, die dag een semenarie volgen voor de begeleiders van atleten met een verstandelijke handicap, leerkrachten, opvoeders, ...

We maakten kennis met driejarig lopend Europees project om een zo idaal als mogelijk trainingsomgeving te kunnen creëren (Bouwstenen voor een IDEALE VE-trainingsomgeving) voor VE atleten en sporters (Recrea).

In de Topsporthal te Gent had voor alle personen met een  fysieke, visuele, psychische of verstandelijke handicap,  zowel rolstoelgebonden als niet-rolstoelgebonden enerzijds hun BK indoor plaats en tegelijk voor de jeugd U14 met een verstandelijke beperking een G-Recrea plaats met aanwezig van Boma.

Op het BK 60m VE (21) kon Henny Desmet 5de worden met een tijd van 8.31 die 4/100 beter was als vorig jaar en op de 200m was het prijs, een bronzen medaille in een tijd van 26.93 die hij realiseerde in de 2de wedstrijdhelft waar hij vlamde ondanks de ongunstige baan 2 naar een nieuw record dat bijna 2 seconden beter was. Proficiat Henny! Met dank aan de coach Jurgen.

Op de G-Recrea begon Laure Cardon met de 60m Kids Run die zij mooie tot een goed einde bracht. Nadien doorliep ze het G-Recrea programma met (atletiek)spelen maar top of the bill was de ontmoeting met Boma voor de foto een handtekening in haar strip en de namiddag eindigend met de polonaise en een dansje met Boma. Zij ontvingen een grote chocolade medaille om de nek en een zakje met een aandenken aan deze 2de editie. Leuk om je er weer bij te hebben Laure!

> Resultaten BK


Hoog bezoek op 4 december! Foto's Martine


Opening B-Omloop met een Volksloop

13 oktober 2019

Henn Desmet haalt podium op de Volksloop. Fier en blinkend over zijn kunnen en genietend van de belangstelling!

> Uitslag


Opleiding "Begeleider G-Atletiek" (Aspirant-Initiator)

14 & 21 september 2019

In het sportpark Drogenbrood hebben we 7 mensen opgeleid tot begeleider. Het werd een aangename ontdekking hoe enthousiast en interactief iederen was. Het krijgen van de basisregels maar evenzeer ook het delen van ervaringen waren meer dan meegenomen. De cursisten kwaman naast Beernem en Aalter va verder in Vlaanderen zoals Antwerpen, Oudenaarde, Westouter, Vleteren.

Ik, Roland De Bois, was dan ook meer dan tevreden over mijn vuurdoop in dit domein van de G-Atletiek


Belgisch Kampioenschap AMH 31/08-1/9/2019 te Brussel

Tijdschema van dit kampioenschap versie 25 juli 2019 HIER

Belgisch Kampioenschap AMH 31/08-1/9/2019 te Brussel

Reglement van dit kampioenschap HIER


Belgisch Kampioenschap G-Atleten Dag 1 & Dag 2

31 augustus 2019 & 1 september

In een zeer warm Koning Boudewijn Stadion werden de medailles uitgereikt. Zowel atleten met een verstandelijke (VE), fysieke (FYS) als visuele (VI) beperking kwamen aan bod tijdens deze eerste kampioenschapsdag. In totaal waren ze met 72 en leverden ze 114 prestaties. Roland De Bois was erbij om de atleten van de oproepkamer naar hun proef te brengen en mee te helpen waar nodig.

Zachtere temperaturen en nog een beperkt aantal proeven mocht ik begeleiden. Het was een mooi weekend!

> Resultaten Dag 1 > Resultaten Dag 2


Oost-West Cup Meeting Beernem

11 augustus 2019

Op onze Oost-West Cup 2019 te Beernem kwamen 10 G-Atleten van Houtland opdagen. We waren heel blij met hun komst! Hun G-Team Achilles bestaat uit meisjes en jongens met een mentale beperking. Zij kwamen oefenen voor het komende Belgisch Kampioenschap G-Atleten te Brussel. Prachtig!

> Resultaten


Sportproefbeurs Low Visio UZGent

7 juli 2019

Sportinitiaties waar personen met een visuele beperking een volledige voormiddag kunnen komen kennismaken met verschillende sporten.

Ik, Roland De Bois, stond in voor de atletiek. Een gedifferentieerd publiek kwam proeven, luisteren en vragen naar onze aanpak. Menig ouder of begeleider met onder hen personen met een visuele beperking kon ik gelukkig wegwijs maken in onze atletiekwereld. De G-werking Atletiek heeft zijn steentje bijgedragen aan deze sportbeurs. Te onthouden: waar kan inclusief werken, waar nodig exlusief!

G-omnisport voor kinderen en jongeren met een visuele beperking en hun broers en zussen

8 - 10 juli

Dit werd ingericht door Sport Vlaanderen te Blankenberge. Op de eerste dag konden zij proeven van de Atletiek sport. Ik, Roland De Bois, zette mijn theoretische kennis om in de praktijk. Ondanks mijn voorbereiding diende ik regelmatig bij te sturen. Het was een toffe ervaring!


Kermismeeting Poperinge met AMH nummers

30 juni 2019

Henny Desmet met zijn ouders en ikzelf, Roland De Bois, als begeleider trokken naar deze meeting.

Henny deed het verrassend goed op de door hem gekozen proeven, het kogelstoten en de 100m. Hij haalde in het kogelstoten twee maal duidelijk de grens van 6m met 6m55 als beste, enige tijd later knalde hij naar een 12.98 op de 100. Een gelukte namiddag met een ijsje als beloning!

> Uitslag | Criterium


Sportproefbeurs Low Vision

7 juli 2019

Zin om verschillende sporten uit te proberen op de sportproefbeurs van Parantee-Psylos, Low Vision Uz Gent en de Gentse Sportdienst? Kom dan op zondag 7 juli naar het UZ in Gent. Sporters met een visuele beperking kunnen er proeven van tal van sportinitiaties. Je kiest met welke sporten je wilt kennis maken en schuift door wanneer je zelf wilt.

UZ Gent: Corneel Heymanslaan 10, 9000 Gent, vanaf 9u30. Contact via telefoon: 09 243 11 71.


G-omnisport Blankenberge

8-10 juli 2019

Voor kinderen en jongeren met een visuele beperking en hun broers en zussen. Kom dan samen met ons een week lang rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan!
Er staan namelijk heel wat uitdagende sporten en activiteiten op het programma zoals go-carttocht, judo, torbal…

Sport Vlaanderen Blankenberge bevindt zich bovendien op wandelafstand van de zee en het strand. Door die unieke ligging is het sportcentrum ideaal voor een gezonde sportbeoefening: de combinatie van sportactiviteiten en de zilte zeelucht heeft immers een bijzondere heilzame werking op het lichaam.

Sport Vlaanderen Blankenberge: Koning Boudewijnlaan 15bis - T: 050 42 64 42


G-Indoor Vlaanderen

9 december 2019

Deze gaat door in de Topsporthal te Gent. Er worden atletiekactiviteiten voorzien voor ALLE atleten met een beperking of met een handicap: zowel recreatieve G-recrea als competitieve wedstrijden in het kader van het Belgisch Kampioenschap AMH indoor.

In 2018 namen 150 atleten met een handicap, afkomstig uit Vlaanderen, Wallonië, Nederland en Frankrijk, deel aan dit event, we hopen dit aantal in 2019 te overtreffen.


Open Jeugdmeeting Beernem

13 april 2019

In het kader van "Play Unified Town Beernem" kunnen ook jeugdsporters (2011 t/m 2006) met een verstandelijke beperking deelnemen met als doel sociale integratie, waar beleving en overgave in de sport een belangrijk gegeven is.

Belangrijk voor de begeleiders: de sporters zijn onderworpen aan de atletiek reglementen van de VAL!

Begeleider G-Atletiek : alle info hier

Aanvraag G-Recrea en meer : alle info hier

Programma


Natuurloop Beernem

6 april 2019

Henny Desmet  was één van de vele natuurlopers in Beernem. Hij werd 7de op de 8Km op 188 aangekomen deelnemers. Een mooie dag voor hem!


Prijs voor inclusie

15 maart 2019

Oranje Beernem en de Play Unified Beernem ploeg (6 sportverenigingen met onder andere wijzelf) haalden ex aequo de hoofdprijs!

Hopelijk kunnen we samen met Oranje tot een samenwerking komen.

De eerste contacten werden al in november 2018 gelegd, jammer genoeg zonder resultaat. We blijven echter hopen om een plaatselijke partner tot samenwerking te vinden.


Maatwerkbedrijven: hoe en wat ...

29 januari 2019

Maatwerkers wat doen ze, wat zijn ze ... Hier meer


Dag van de Trainer: in het spoor van de G-sporttrainers

15 december 2018

Hoe integreren we G-sporters ...

Hoe worden we een G-Sport vriendelijke club ... Bekijk deze video


Nieuw bijgewerkte informatie voor de G-sporter, hun ouders en begeleiders.
Zoals al onze sporters kan iedere nieuweling 3 weken proefdraaien vooraleer aan te sluiten.
Om de aansluiting vlot te laten verlopen zal dit gebeuren via een in-take gesprek met de G-sport verantwoordelijke Roland De Bois.

Lees hier meer details

Mega G-indoor + BK AMH Indoor

9 december 2018

We planden, al is het met een klein hartje, een gewaagde stap als vereniging met een beginnende G-werking. We konden Henny Desmet overtuigen om in ons verhaal mee te gaan. Iets later volgden ook de ouders van Laure Cardon dit voorbeeld. Het was een beetje nagelbijten voor Johnny, mezelf, maar ongetwijfeld ook voor de ouders van deze voornoemde sporters.

Deelnemen was al een grote stap zonder aan het resultaat te denken, maar eenieder verraste ons. Atleten met allerlei beperkingen kwamen aan bod zowel competitief als recreatief. Echt de moeite waard om bij te wonen. Henny kwam als eerste aan de beurt, het werden 2 bronzen medailles op het Belgisch kampioenschap AMH Indoor. Henny won telkens zijn reeks zowel op de 60m als de 200m. Zijn mooie tijden van 60m in 8.35 en 200m in 27.49 zorgen voor een prachtig eindresultaat nadat alle reeksen gelopen zijn: 2X BRONS!!!

Proficiat Henny, we zijn fier op jou!

Ook de reacties van onze voorzitter Vita Van Belleghem en Wim De Bois spraken verbazing uit alom met "Schitterend!" en "Super!"

Laura Cardon: super!Laure Cardon nam deel aan de G-recrea. Ze nam een goede start op de 60m en klokte af in 11.62, ze was fier op haar resultaat.

Nadien kon ze met haar groep tal van activiteiten doorlopen om bewegingservaringen te ondervinden en aan te scherpen.
Mooi gedaan meid!

> Uitslag | Foto's | Melissa | Album Paula+


Nieuw bijgewerkte informatie voor de G-sporter, hun ouders en begeleiders.
Zoals al onze sporters kan iedere nieuweling 3 weken proefdraaien vooraleer aan te sluiten.
Om de aansluiting vlot te laten verlopen zal dit gebeuren via een in-take gesprek met de G-sport verantwoordelijke Roland De Bois.

Lees hier meer details

3de G-Indoor Athletics Gent
Beernem Play Unified Town
Logo communicatiedragers ook voor G-Sporters
Laure vindt wasmandwerpen uit
Boma vervult Laure's wens
G-Atleten op zwier met Boma!
Henny klaar voor de 60m VE
Henny fier op zijn bronzen medaille van de 200m VE
G-Sporter Kobe de helpende hand van Piet
Henny Desmet met een dikke proficiat van schepen Patricia Waerniers!
Henny als natuurloper
Oranje Beernem - Cultuurdienst - Sporten Beernem