Running & Co

Home - Uitslagen - Running & Co

Blanco Runners Criterium - Opleiding Running&Co

18 maart 2019                                                          2 april 2019

> Voorschriften | Tussenstand             Info HIER


Natuurloop Beernem

6 april 2019

Een fantastische editie van de Natuurloop Beernem verzorgd door Nico, Jan, Piet en Tjörven. Met 641 lopers een nieuw record! De Natuurloop is een topevent.

Hierbij onze deelnemers die de eerste 20 punten voor ons criterium verdienden. Vernoemd in volgorde van grootste naar kleinste afstand.

Bij de dames waren dit: Ann Sofie Claeys, Isabelle De Craemer, Carine De Bruycker, Jole Pincket, Hanne Vrijsen, Gerda Vereecke, Sharon Sharon en Julie Demeyer.

Bij de heren noteerden we: Thiebe De Pestel, Johnny Vermeire, Thierry De Vreese, Branco François, DECORTE Stefaan, Bart Vanbaelenberghe, Paul Vanleirsberghe, Karel Ingelbrecht, Henny Desmet, Rune Bossu, Arnaud Dargent en Stefan Lanssens.

Enkele jongeren (buiten het criterium) namen oon deel: Yaron De Vreese, Pierre Lagrou, Noah Hoste, Senne De Rycke en Thore Bossu. Maar ook enkele van onze sympathisanten zoals Joris Fahmi, Stefaan Verbrugghe en Cielen en Piet Cambier.

Indien je ook deelnam (Cadetten -14 jaar zijn of worden in 2019- en ouder) gelieve dit te melden! Een artikeletje en of foto's steeds welkom op onze redactie!

> Resultaten | Foto's F | Stand criterium | Foto's 1


Miles for Smiles

16 maart 2019

Thomas Van den Abeele meldde zijn deelname aan Miles for Smiles in Sijsele op zaterdag 16 maart.
Hij liep/wandelde de 2 uur alleen onder de naam 'team Thomas' voor het goede doel "De Kade".

Een fijn concept haalbaar voor de gemiddelde loper!

> Resultaten | Foto's


Bardelaereloop & Seniorenloop Lembeekse bossen

17 februari 2019

Stefaan Vanneste werd gespot in deze bossen, een prachtig natuurgebied van het meetjesland. Stefaan werd 5de op de 25km na 1:44.28. We zochten de uitslag op en we merkten op dat Bart Bleyaert de 10km won in een tijd van 34.36.

> Resultaten | Foto's


Trail Provinciaal Domein Het Leen

9 februari 2019

Stefaan Verbrugghe en Isabelle De Craemer trokken naar Eeklo om er aan de trail deel te nemen. Stefaan koos ervoor om 4 rondes af te leggen (=marathon). Isabelle waagde zich aan 3 rondes (=31,8 km).

Het parcours bestond uit beloopbare stukken, modderige stroken en enkele leuke heuveltjes. De eerste 2 rondes kon Isabelle haar tempo goed behouden. Zij genoot van de uitgebreide en perfecte bevoorrading, het waterig winterzonnetje na een plensbui, de opdrogende wind en de mooie omgeving. Af en toe maakte ze een uitschuiver en kon nog net een val in de beek vermijden. Maar de laatste ronde begon het tempo toch iets te zakken. De modderstroken werden langer en breder, de schoenen wogen zwaarder, de heuveltjes leken net iets hoger ... Isabelle was dus content om na 3u16' als 2de dame de aankomst te bereiken.

Stefaan legde zijn marathon af in 3u57'44'' (24 ste plaats).
Onderweg kwamen we Stefaan Vanneste en Camille Roman tegen. Stefaan beëindigde zijn halve marathon in 1u.37'36'' (13de plaats). Camille finishte als 2de dame op de minitrail in 33' 27".

> Resultaten |


Volkdveldloop Maldegem

20 januari 2019

Gerda Vereecke nam deel aan de Volksveldloop in het St Annapark.

> Resultaten |


37e Leopoldsloop te Sint-Laureins

12 januari 2019

Master Bart Bleyaert meldde zijn halve marathon in een tijd van 1u.16:53 voor onze tabellen en wint zo bij de 40+. We ontdekten ook Hugo Huygebaert op deze afstand die 31ste werd bij de 50+ in een tijd van 1u.55:49.

Ook op de 9Km ontdekten we een bekende met Marlon Claeys, hij werd 6de bij de -40ers in een tijd van 36:25.

> Resultaten |


Christmas Fun Run in De Haan

22 december 2018

Bruce Springsteen schreef ooit een prachtig lied over zijn ‘Hometown’.  Tristesse ten top, maar ook met hoop op het einde. The Boss zingt over zijn geboortestad dat economisch heeft blijven stilstaan. Wat in USA van de jaren ’80 evengoed betekende als fel achteruit gaan.

Zaterdag hebben we met het gezin deelgenomen aan de Christmas Fun Run in De Haan. Het dorp waar ik groot ben geworden en waar de tijd ogenschijnlijk heeft stilgestaan. Maar dat stilstaan heeft niet geleid tot economische achteruitgang. Integendeel. Het authentieke, ook al is het maar façade-diep, heeft van De Haan een toeristische trekpleister gemaakt. Anno 2018 niet enkel voor rijke dikke Duitsers.

Mijn eindoordeel omtrent de Christmas Fun Run:

  • Te vermijden, echt niet de moet waard
  • Te overwegen want best wel leuk
  • Beslist aan deelnemen volgend jaar

Wil je volgend jaar met een goed gevoel aan de vele kerstlunches en -diners beginnen, en je kan wat vrienden overhalen om samen deel te nemen aan deze ludieke kerstloop? Dan is de Christmas Fun Run beslist het overwegen waard.  Wij waren van de partij samen met Stefaan en Isabelle. En nog 1300 andere verklede en verlichte kerstmannen, -vrouwen en -kinderen. Dit jaar kregen de dames overigens een rood rokje in plaats van een broek, wat veel vlotter lopen is denk ik.

Het prachtig en pittig parcours loopt kriskras door de oude Concessie. In de villawijken waar heel vroeger duinen waren. Draaien en keren, stijgen en dalen.  Onderweg krijg je een jenever als opknapper, en na het lopen een sportdrank + een bon voor een geestrijker drankje of warme choco.

Maar eindigen doe je hoe dan ook heel tevreden als je naar je chrono kijkt. Ook al is het een beetje schijn. Want de reële afstanden zijn toch een stuk korter (6,5km ipv 7,2km).

Maar dat is uiteindelijk waar het om draait: fun & feel good.  Op dat vlak is deze loop, in plezant compagnie, een voltreffer. Zeker als je weet dat  je loopt voor het goede doel ‘Make a Wish’!

Tjörven

> Resultaten | Foto's


Natuurloop Zonnebeke

16 december 2018

Op CarWow, een van mijn favoriete youtube-kanalen, worden dagelijks nieuwe wagens gewikt en gewogen. Op het einde van elke recensie volgt telkens een glashelder eindoordeel:

  • Koop deze wagen vooral niet;
  • Zet deze wagen op je shortlist;
  • Deze wagen moet je beslist kopen.

Tot zover deze intro. Nu het echte lopersnieuws.

Op zondag 16 december heb ik deelgenomen aan de 2de editie van de Natuurloop Zonnebeke. Er was keuze tussen 3 afstanden: 11, 22 en 33km.  Ik heb gekozen voor de 22km die ik heb afgehaspeld in 1:47”03 (37ste/338 finishers - dik tevreden).

Mijn eindoordeel omtrent de Natuurloop Zonnebeke:

  • Te vermijden, echt niet de moet waard
  • Te overwegen want best wel leuk
  • Beslist aan deelnemen volgend jaar

Heb je de kans om volgend jaar deel te nemen aan de Natuurloop Zonnebeke, dan moet je dat zeker doen! De organisatie is vlekkeloos. Het parcours is heel mooi, pittig en grotendeels onverhard. 

En er is natuurlijk de historische setting. Het parcours loopt langs veel plaatsen waar er uiterst fel is gevochten tijdens WOI. Nu was het gelukkig enkel vechten tegen jezelf, gladde plekken op het parcours en de koude. Een strijd zonder noemenswaardige schade: slechts 10 lopers bleven in de modder plakken. Een pak minder dan 100 jaar geleden onder het commando van Douglas Haig.

Kortom: een aanrader en bijna net zo goed als de Natuurloop Beernem.

Nu wat sluikreclame. De fantastische Natuurloop Beernem wordt volgend jaar op 6 april georganiseerd.  De online inschrijvingen voor deze 7de editie zijn nu opgestart. Je kan kiezen tussen 3 afstanden en de deelnameprijs voor voorinschrijvingen is €8. Niet aarzelen dus!

Tjörven

> Resultaten en foto's Natuurloop Zonnebeke


Brugse Unicars Kerstloop

7 december 2018

Na een hevige regenval en veel wind net voor de start, is de wedstrijd gestart in een aangenaam droog loopweer.

Hier de resultaten van de 6km: Tiemen De Bel 24:55 (53ste heer), Ilse Rotsaert 25:25 (8ste vrouw), Maxime Dargent 28:15 (15de vrouw), Sofie Vergult 33:47 (78ste vrouw), Els Casteleyn 39:05 (333ste vrouw), Nancy De Prest 39:06  (337ste vrouw), Sylvia Roelandts 39:07 (338ste vrouw) en Greet Hudders 43:59 (699ste vrouw). Op deze afstand heeft een ontgoochelde Arnaud Dargent moeten opgeven met ademhalingsproblemen .

Veel natte kasseien en draaien en keren, maar heel veel sfeer.

Hier de resultaten van de 10km: Frederick-Jan Declercq 39:22 (56 SEH), Jurgen Cardon 46:08 (52 M40), Celien Cambier 58:24 (140 SEV) en Joke Cambier 58:25 (18 Junior vrouw).

> Resultaten


Running&Co Dag

24 november 2018

Er waren 159 inschrijvingen en iedereen was heel tevreden. Enige bemerking: alles kan aan een nog ruimer publiek - binnen de recreantengroep – gericht worden, zoals de wedstrijd-joggers (met bv. Loop-clinics). Het was nu eerder gericht op de begeleiders.

Vraag van de VAT om dit volgend jaar samen te organiseren. De beleidscommissie Recreatie is eerder voorstander om dit afzonderlijk te houden (competitie >< recreatie). Dit houdt niet in dat er niet samengewerkt kan worden om 2 verschillende bijscholingen in te richten.

> Het programma


Brugge Urban Trail

11 november 2018

De familie Vanbaelenberghe compleet. De vernieuwde trail viel in de smaak met enkele verborgen pareltjes buiten het stadscentrum.

Alle uitslagen


Le Froidchatrail in Froidchapelle

3 november 2018

Ann Sofie Claeys werd eerste dame op de 25km in een sterke tijd van 1:54'00". Isabelle De Craemer werd ook knap 10de (2:29'23"), in het gezelschap van Stefaan Verbrugghe

Alle uitslagen


Great Bruges Marathon

21 oktober 2018

Johnny Vermeire bereikte comfortabel de eindmeet van de marathon  als 162ste M45 in een tijd van 4:02'22". Op de halve marathon werd Eva Boelens 74ste F45 in 2:04'56" en Bart Vanbaelenberghe 191ste M40 in 1:58'37".

Alle uitslagen | Foto's organisatie


Kust Trail Run Oostende

29 september 2018

Sofie De Wulf liep de 21 km lange Kust Trail Run Oostende. Op een parcours met hoofdzakelijk off-road kilometers op het strand en door de duinen met enkele heel pittige kuitenbrekers behaalde Sofie een knappe tweede plaats bij de dames in een tijd van 1:47'.

Meer over deze trail


Berenloop

23 september 2018

Regen en wind waren de extra ingrediënten bij de 14de editie van de Berenloop. 'No sweat' voor de vele deelnemers van Blanco. 

Afstand: 3km
Pos Naam
2. Branco François
12. Sofie De Wulf (1 Dame)
Afstand: 10km
Pos Naam Tijd
25. Wim De Bois (8 H Mas1) 34'59
47. Thierry De Vreese (9 H Mas2) 37'24
49. Ann Sofie Claeys (4 D Sen) 37'35
95. Tjörven Bossu (32 H Mas 1) 42'42
102. Henny De Smet (27 H Sen) 43'06
141. Piet Cambier (39 H Mas2) 46'53
169. Sofie De Wulf (9 D Mas1) 50'07
179. Annemie D'haeininck (11 D Mas1) 50'51
189. Stefan Lanssens (61 H Mas2) 52'48
190. Paul Van Leirsberghe (62 H Mas2) 52'48
208. Bart Vanbaelenberghe (55 H Mas1) 55'04

Volledige uitslag


Trail de L'homme de Spy Jemeppe-sur-Sambre

15 september 2018

Hugo Huygebaert en Jole Pincket deden mee aan deze trail. Een aanrader volgens hen: mooi parcours en slechts op 1u30 rijden vanuit Beernem. Hugo werd op de 21km 10de bij de H Vet2 in een tijd van 2:41'26'' en Jole werd 3de op de 11 km in een tijd van 1:04'07''.

> Volledige uitslag


Trail Run Vlaamse Ardennen

9 september 2018

Op zondag 9 september vond spijtig genoeg de laatste editie van de Trail Run Vlaamse Ardennen plaats.  Een delegatie van Blanco betuigden hun respect en rouwbetuigingen door volop te genieten van de prachtige organisatie en dito omgeving. Want lopen in het Muziekbos, dat klinkt als – jawel – muziek in de oren.  Maar ook veel gepuf, gehijg en hier en daar eens een vloek bereikten onze oorschelpen.

Aan de korte afstand: de heroptredende Tjörven Bossu, Ilse Rotsaert (1ste f40), Nico De Bel en het charmante trio Annemie D’haeninck, Caroline Croene en Joke Scherrens. Aan de 22km de moedige Famke Wildemeersch (een knappe 19de FSen).

Afstand: 9km | 228 deelnemers
Pos Naam Tijd
17. Tjörven Bossu - 7de M40 43'27
25. Ilse Rotsaert - 1ste F40 44'43
31. Nico De Bel - 4de M50 45'05
134. Annemie D'haeninck - 11de F40 57'12
135. Caroline Croene - 12de F40 57'12
136. Joke Scherrens - 20ste FSen 57'12
Afstand: 22km | 368 deelnemers
227. Famke Wildemeersch - 19de FSen 2:18'25

> Volledige uitslag | Foto's


Marathon In Flanders Fields

9 september 2018

Verslag van Isabelle De Craemer: 
"Op 9/09 nam ik deel aan de IFF-marathon. Dit jaar was de Grote Markt van Diksmuide de startplaats. Na een plaatselijke ronde van 18 km langs o.a. de loopgraven van de Dodengang, de Paxpoort en de IJzertoren liepen we vervolgens langs de IJzer, de Ieperlee en het kanaal Ieper-IJzer naar het centrum van Ieper.
    Aangekomen in Diksmuide viel me de gemoedelijke sfeer onmiddellijk op: er was  wat doedelzakmuziek,  geen lange wachtrijen aan de toiletten J, vriendelijke en lachende gezichten, genietende mensen… Ik was wel behoorlijk nerveus, maar volgens Stefaan kon dat alleen maar een goed teken zijn. Ik ging dan ook ambitieus van start (lees: te snel ;-)) en hield de haas van 3u45’ in de gaten. Maar na enkele kilometers voelde ik al dat de benen niet top waren, niet aanvoelden zoals 2 weken geleden tijdens mijn laatste duurloop van 3u. Aan km 13 was het dan zover, de eerste steken in de zij waren al voelbaar. Ik zat in een goede groep, wilde niet lossen en hoopte vurig dat het wel zou overgaan. Maar wat ik ook probeerde, er was niets dat effectief hielp. De steken en de bijhorende pijn werden erger en na een halve marathon (in 1u.53’)wilde ik er de brui aangeven. Stefaan pepte me aan km 25 wat op en ik besloot nog even door te bijten. Het groepje waarbij ik me in het begin had aangesloten, moest ik laten gaan. Zo liep ik km na km verder, de steken verbijtend. Het was een mooi parcours met talrijke supporters en het weer was ideaal. Maar elk vezeltje in mijn lichaam deed pijn en ‘genieten’ zat er echt niet in. Zoiets had ik tijdens een marathon nog nooit meegemaakt. Een valpartij in de graskant aan 39 km deed me echter ook geen deugd. Ik was lichamelijk en mentaal op, maar opgeven zat er nu niet meer in. De doortocht door de Menenpoort bezorgde me rillingen en kippenvel. Nu wist ik weer waarom een marathon lopen ook wel voldoening kan geven. Met een lach en vooral heel veel tranen liep ik juichend onder de aankomstboog door in 3u53’52’’ (chiptijd), op plaats 347 (van de 895) en 7de dame in mijn categorie.
    Ik wilde deze marathon echt graag lopen, ter nagedachtenis aan de soldaten die 100 jaar geleden ‘ In Flanders Fields’  voor onze vrijheid gestreden hadden. Voor mij werd het een strijd tegen mezelf, tegen mijn mentale ‘ik’. Ik geloof dat mijn wilskracht en doorzetting vandaag de strijd gewonnen hebben en daar ben ik toch wel wat fier op.
    Een oprechte ‘dankjewel’ aan trainer Johnny en Stefaan. Zonder jullie steun, geloof en vertouwen was het me echt niet gelukt."


Trail Spa Verticale Race

15 augustus 2018

Stefaan Verbrugghe en Isabelle De Craemer namen deel aan de Spa Vertical Race: een trail van 13 km waarbij het de bedoeling is om 5 hellingen zo snel mogelijk op te lopen. Beiden zijn een leuke ervaring rijker.

Afstand: 13km
Pos Naam Tijd
134. Stefaan Verbrugghe - 35 ste V1H 1:20:57
231. Isabelle De Craemer - 6de V1F 1:32:48

> Volledige uitslag


Jogging La WAC'Remienne

14 augustus 2018

Stefaan De Craemer liep de 10 km in Waremme. Een mooie en goed georganiseerde Run. Stefaan haalde een tijd van 44'40 als 81ste en werd zo 14de M45 op een zeer mooi parcours.

> Volledige uitslag


Shoppingloop Oostkamp

3 augustus 2018

Prachtig zomerweer voor deze editie van de Shoppingloop. Merel en Bart kwamen aan de start van de 3,3km loop. Op de langere afstand (9,9km) liep Wim een scherpe tijd van 33:38. Een kleine minuut later liep Marlon over de eindstreep. En dan in gespreide slagorde nog 8 andere lopers van Blanco. Hun tijden hieronder.

Afstand: 3,3km
Pos Naam Tijd
12. Merel Missault 14'28
19. Bart Vanbaelenberghe 16'23
Afstand: 9,9km
Pos Naam Tijd
6. Wim De Bois 33'38
12. Marlon Claeys 34'36
101. Stefan Lanssens 48'45
102. Annabel Pincket 48'46
103. Hugo Huygebaert 48'52
109. Carine De Bruycker 49'57
131. Gerda Vereecke 53'58
132. Amina Claeys 54'27
134. Mieke Lanssens 54'52
149. Els Casteleyn 61'50

Volledige uitslag | Foto's

 

aan alle medewerkers en atleten
Paul en Bart ook in de gazet
Logo Running&Co
Stefaan Vanneste doorkruist het bos
Bart met een record in zijn leeftijdscategorie