Running & Co - Updates

Home - Nieuws en uitslagen - Running & Co

Nuttige links: Co
Vlaamse Atletieklige (VAL): Opleiding recreatie trainer & begeleider G-Atletiek najaar | Nieuwe Runningkalender 2020 bekend 10/07 | Opleidingen Running&Co 10/07 | Bewegingstips | Facebook
Blanco: Nieuwsbrief 12 Juni 2020 | Clubblad juli-augustus 2020

Streetrace Lokeren

1 augustus 2020 VERPLAATST naar zondag 11 oktober

Afstanden:  600m - 1km - 5km - 10km
Beginuur:    11u00
Website:      www.streetraceavlo.be

Enkel voorinschrijvingen!


Augustijnloop

26 augustus 2020 AFGELAST!


Trail des Fantômes - La Roche-en-Ardenne

24 juli 2020

Ann Sofie Claeys, Wim De Bois, Thierry De Vreese, Tjörven Bossu en Stefaan Verbrugghe was het kwintet die op avontuur trok. Prachtige streek maar o zo zwaar parkoers, titelde Stefaan op zijn facebook. De 27Km werden afgelegd door Wim, Thierry en Ann Soffie in 3u07, Tjörven haalde 3u43 en Stefaan 3u58.

> Race results

Trial des Phantomes - La Roche en Ardenne (Red Wim DB)

Trainen zonder doel is lastig, een uitdaging vinden in deze tijden zowaar nog lastiger. Toch vonden we er een die coronaproof georganiseerd werd: op verschillende dagen verspreid over een maand, konden telkens 150 personen van start, met tijdregistratie. De inschrijving voor deze trail op 24 juli was voor Ann Sofie, Thierry, Stefaan, Tjorven en Wim een feit.
Het beloofde op papier al een heel karwei te worden: 27 km met maar liefst 1300 hoogtemeters. De praktijk wees niets anders uit. Meer nog, geen vlakke meter kregen we voorgeschoteld.
Al van bij de start gaf Ann Sofie een strak tempo aan. Ze kon een aanval doen op de eerste plaats bij de dames. De pittige hellingen én afdalingen volgden elkaar snel op en de weg beneden aan de rivier was erg technisch. Stenen, boomwortels, zigzaggen, je moest voortdurend uitkijken. Na een klein uur en 8 km wisten we hoe laat het was!
Op vele steile bergflanken was wandelen naar boven de enige optie. Enkele van die beklimmingen moest een touw zelfs als hulpmiddel dienen. Tijdens de afdalingen verzuurden de bovenbenen dan weer van het afremmen van de hoge snelheid. Ook hier kwam een paar keer een touw goed van pas, wegens te gevaarlijk.
Het kwam er op neer om verstandig te blijven, tijdig te drinken of een gelleke naar binnen te spelen. Op 5 km van het einde zorgden kilometerbordjes voor een mentale opkikker, het aftellen kon beginnen. Toch bleken die laatste loodjes nog zwaar, met een 'lange' laatste km. Gelukkig mochten we ook nog eens door het frisse water, uiteraard gevolgd door een steile bergflank net voor de streep.
Ann Sofie, Thierry en Wim lieten 3u07 optekenen, goed voor de snelste dagtijd. Ann Sofie verpulverde daarmee ook het voorlopige record bij de dames met ruim 19'! Het blijft nog spannend tot half augustus. Tjorven, net (niet) terug uit blessure kwam ook vlot binnen na 3u43. Stefaan tenslotte, die er de voorbije weken al een Ardennen-offensief op zitten had om U tegen te zeggen, finishte mooi in 3u58.
Een heel mooie, maar zware ervaring rijker, met dank aan Stefaan om ons veilig heen en weer te brengen!


DRIE-BRUGGEN-EXTRATRAIL10

18 juli 2020

Extratrail trois-ponts(10 km). Laatste test voor trail des fantomes is geslaagd. Met een eerste trailervaring voor Rune in Trois Ponts!


Stoumont-Extratrail30

4 juli 2020

Gisteren waagden we, Stefaan Verbrugghe en Isabelle De Craemer, ons nog eens aan een extratrail in de Ardennen. We kozen ervoor om het zwarte parcours (30 km) in Stoumont te volgen. Het werd een warme, mooie, maar ook ontzettend lastige tocht. Dat er ongeveer 1000 hoogtemeters overwonnen moesten worden, hadden we echter over het hoofd gezien. Dat kruipt toch wel serieus in de kuiten.Anna Claeys deelde op zijn West-Vlaams

Schouders en nek voor iedereen


1ste Virtuele Loopchallenge een succes!

Lees meer hier!


Last Man Standing (virtuele race)

20 mei 2020

Zoals sommigen wel weten, droomde Stefaan Verbrugghe ervan om dit jaar op 31 mei deel te nemen aan het BK 100km lopen. Sinds januari stonden de vele trainingen in het teken van dit bijzondere doel.   'Corona' stak er helaas een stokje voor. Maar Stefaan trainde dapper verder, ging op zoek naar en vond een nieuwe uitdaging.....

Woensdag 20 mei nam hij deel aan een virtuele loopwedstrijd, gebaseerd op 'Last man standing'. Dit houdt in dat Stefaan woensdagochtend om 8u. stipt aan onze voordeur start voor een vast (dus iedere keer hetzelfde) rondje van 7 km. Hij moet telkens op het exact uur aan het volgend rondje beginnen

71,5 km in de benen... niet ‘the last man standing’, maar wel een nieuw PR! In naam van Stefaan een dikke dankjewel voor de hartverwarmende aanmoedigingen en steun! Het deed hem deugd!

Getekend Isabelle


Running&Co Virtual Series

18 mei tot en met 31 mei 2020

Aanmelden hier | Meer info: info@runningenco.be - 02/474 72 22 | Details hier

Je registreert je tijd via je eigen app of via de app die aangeboden wordt en je maakt  kans om een kwaliteitsvol loopharnas met verlichting te winnen.
De prestatie is hierbij ondergeschikt, je kan dus zowel stappen als slow-runnen als op jouw eigen wedstrijdtempo de afstanden afwerken. Per 50 deelnemers verloten we een loopharnas.


Tips - Creatief trainen in tijden van corona

24 april 2020

Benieuwd hoe je op een kleine ruimte in je tuin, op je terras,...  je volledig kan uitleven?  Stuur een mail naar onze trainer Johnny Vergison (johnny.vergison@skynet.be). Je ontvangt dan enkele filmpjes met intensieve korte opdrachten.

Zeker doen! 2 nieuwe video's beschikbaar.

Mail naar johnny.vergison@skynet.be en ontvang leuke trainingsvideo's


WEBINAR 'Aanmaken en delen van looproutes'

19 april 2020

Routeyou organiseerde op dinsdag 21 april tussen 20u en 21u een gratis webinar over hoe je recreatieve routes en events kan aanmaken.

> Nuttige tips en nog meer over Routeyou


Tips - Blijf in beweging

6 april 2020


Fartlektraining

23 maart 2020

Isabelle: "Met 't hele menoage van de nood een deugd maken! Helaas waren er (geheel onterecht) klachten over de trainster van dienst."

Stefaan: "Vanmorgen de fartlektraining afgewerkt. De trainster van dienst heeft ons zwaar afgebeuld: ca 30 versnellingen in 30 minuten. Bedankt Johnny voor de trainingen online te zetten maar ik heb jou wel veel liever als trainer. Hopelijk zien we elkaar snel terug want we missen toch wel de groepstrainingen."

@trainer Johnny: je wordt gemist!


Semi-marathon Fleurbaix (Fr)

8 maart 2020

Een ruim persoonlijk record op de halve marathon voor Pieter Ingelbrecht met 1u16:30 waarmee hij 8ste werd bij de senioren heren. Ontdekt via FB.

Uitslagen


Ultraloop Stein (Nl)

1 maart 2020

Die zondag nam ik, Sefaan Verbrugghe, deel aan de 6 uur van Stein. De eerste 3u heb ik zonder me te forceren “rustig” gelopen, daarna iets versneld om zo de marathonafstand ruim onder de 4 u. te beëindigen. Zoals verwacht werd het 5e uur het zwaarst,  maar kon ik toch al lopend overbruggen. Het laatste uur puur bleef ik op karakter lopen. Dankzij een ultieme versnelling in de laatste kilometer (perfect gehaasd door de 1e dame, Leonie Ton, die me nog maar eens dubbelde) behaalde ik toch een nieuw PR  nl. 63106 metertjes(=9e plaats).  Zo kom ik  weer iets dichter bij de 65km die ik ooit eens zou willen lopen tijdens een 6-urenwedstrijd. Dus zal ik maar blijven keihard trainen om zo mijn beoogde doel te bereiken.

Uitslagen


Trail Provinciaal domein Het Leen – Eeklo

8 februari 2020

Alweer een top editie waar Stefaan Verbrugghe heeft deelgenomen aan de marathon. De 4 rondes van 10,6 km kon hij aan een gelijkmatig tempo afwerken, na 3u44’ en werd zo 20e. Tevreden keerde Hij terug naar Moerbrugge. Zoals je kan zien op de foto’s zaten er enkele pittige modderstroken tussen.

Uitslagen


The Genk Trailfun Runs

2 februari 2020

Stefaan Verbrugghe nam deel aan de trail fun runs te Genk. Hij liep de 45km in 3:56:27 en werd zo 20e op 60 aankomsten.

Uitslagen


Gouden Beren en sportkampioenen gezocht!

26 januari 2020

Ben je tussen 1 januari en 31 december 2019 individueel of met je team kampioen geworden? Heb je minstens een provinciale titel behaald? Kandidaat klik dan hier om iemand of jezelf kandidaat te stellen. Doe dit ten laatste op 31 januari.

1. Sportvrouw 2019
2. Sportman 2019
3. Clubprestaties 2019
4. Gouden Beertje 2019 (de meest beloftevolle jongere)
5. Beernems Sportaward (voor de Beernemse Sportaward telt de ganse sportieve loopbaan, niet enkel de prestaties van 2019.

Het volledige reglement


Raes bosloopcriterium Ryckevelde

26 januari 2020

Stefaan Verbrugghe en Isabelle De Craemer namen deel aan de eerste wedstrijd van het Raes bosloopcriterium. Deze vond plaats in het gekende Ryckeveldebos. Stefaan liep de 15 km in 1u06’40’’ en eindigde daarmee op een 10de plaats. Isabelle kwam na 1u17’51’’ als 22ste over de meet. Zij behaalde een derde plaats bij de dames.


Le Trèfle à 4 Feuilles - Olne

12 januari 2020

Vandaag, zondag 12/01/2020, heb ik, Stefaan Verbrugghe, deelgenomen aan de trail "le tréfle à 4 feuilles". Ik liep er 43km (1100 hoogtemeters, 60% off road) in 4u16'44"(50e/173 aankomsten). Ik was dik tevreden met dit resultaat.

> Uitslagen


Leopoldsloop - Sint-Jan-in-Eremo

11 januari 2020

Zaterdag 11 januari 2020 werd de 38e Leopoldsloop te Sint-Jan-in-Eremo georganiseerd door de Krekenlopers.
Trainer Johnny meldde dat Ann Sofie Claeys - ondertussen al voor de 6de keer - de halve marathon won in een mooie tijd van 1:26:28 op een hertekend en iets langer parkoers.

> Uitslagen


Nieuwjaarscorrida - Lombardsijde

11 januari 2020

Zaterdag heb ik, Stefan Lanssens, deelgenomen aan de nieuwjaarscorrida van Lombardsijde (10 km).
Mijn tijd was 52:19

> Uitslagen


Kortrijkse Trail Run Marke

4 januari 2020

Zaterdag 4 januari stonden we met enkele Blancootjes aan de start van de eerste Kortrijkse Trailrun. Rune en Thore Bossu liepen 5,6 km door het glooiende landschap. Rune eindigde op de 7de plaats in 28'26'', Thore kwam als 16de aan in 34'16''

Ann Sofie Claeys en vriend Sébastien, Tjörven Bossu en Annemie D'Haeninck kozen voor de 13,9 km. Ann Sofie kwam als 2de dame in 1u04'25'' over de meet. Tjörven werd 3de heer in 1u.04'25''. Sébastien eindigde als 27ste in 1u14'27''. Annemie behaalde een 94de plaats in 1u35'15''.

Stefaan Verbrugghe en Isabelle De Craemer legden 20,9 km af in 1u57'32'' en eindigden zo op plaats 90 en 91.

> Foto's


Kerstbosspel - Gezellig samenzijn - Huldiging laureaten zomer criteriums

27 december 2019

Onder leiding van Nico vond ons jaarlijks bosspel weer plaats. Hoe moeten we hieraan beginnen is ook een jaarlijkse hersengymnastiek vraag die je helpt om in de goede richting te kunnen starten. Allen vonden het leuk en prettig in al bij al zeer meevallende temperaturen.

Nadien was het pannenkoeken eten geblazen met "chocomelk" of koffie, naar hartelust het buikje rond eten. Alles gevolgd met deling van de kerstcadeautjes door de welwillende Kertsman. We eindigen ook steevast met zij die voldeden aan de zomer criteriums.


De Hel van Kasterlee - Duathlon

22 december 2019

Yes, I did it! (Sofie De Wulf) 4de dame algemeen en 1ste dame in mijn leeftijdscategorie in een tijd van 11u 39 min. Jarenlang stond deze al op mijn verlanglijstje en dit jaar had ik het lef om me in te schrijven.

"De hel van Kasterlee", de allerzwaarste duathlon in de wereld 15K lopen / 117 Mtb / 30k lopen en dit eind december. Ik volgde 4 maanden specifieke trainingschema's om me hierop voor te bereiden (conditie was al heel goed). Ik wist dat het lopen mijn zwakste schakel was en dan zeker de laatste lange 30 km. Stiekem hoopte ik eigenlijk op een vettig Mtb parcours want hier zou mijn Mtb ervaring een voordeel zijn maar zo erg moest het nu ook niet zijn hoor -Watergieten van bij de start tot het einde-. Het Mtb parcours was hierdoor een loodzwaar modderparcours geworden maar dit was voor mij toch een voordeel, tijdens het fietsen kon ik dan ook lange tijd op de 3de plaats rijden en slechts enkele min. van plaats 1en 2 (we zaten met 4 dicht bij elkaar). In de laatste ronde Mtb ging ik naar de 4de plaats en deze kon ik tot het einde volhouden. De laatste 30 lopen waren een echte hel voor mij (o.a. buikkrampen) maar puur op karakter hield ik stand.

Hier ga ik lang van genieten en vrees dak het een paar dagen zal voelen ook.

> Lees het na


The Christmas Fun Run De Haan

21 december 2019

Naar traditie hebben we, de familie Bossu, op zaterdag met het ganse gezin deelgenomen aan deze Fun Run.  Echt wel een aanrader voor alle clubgenoten. Op de 5Km werd Tjörven 6de na 19:32 en Thore werd 28ste in 23:41. Op de 7,2Km kon Rune 29:50 lopen en werd zo 12de en ma Annemie D'haeninck werd hier 19de dame na 39:49.

> Results


Het Vredeslicht wordt vanuit Deinze naar Brugge gelopen

17 december 2019

Vita Van Belleghem vertegenwoordigde onze vereniging, waarvoor dank.


Bosloop studenten en ouders

15 december 2019

Een tussendoortje en ontspanning voor onze studenten en ouders. Knap! Zie foto Yaron


Cécémel Sinterklaas Trail Aalter

7 december 2019

Red. Isabelle/Stefaan: Zaterdag, 7 december '19 stonden er enkele Blancootjes aan de start van de Sinterklaastrail. Deze mooie, soms (erg) modderige, pittige en perfect georganiseerde trail liep dwars door het Drongengoedbos en Maldegemveld.

Stefaan Verbrugghe en Johnny Vermeire kozen voor de marathonafstand. Stefaan kwam als 24ste aan in een tijd van 4u.05'16''. Johnny liep als 62ste (op 88 aankomsten) over de eindmeet in 4u.48'20''.
Isabelle De Craemer koos voor de halve marathon, maar deze bleek achteraf net iets langer te zijn nl.  23,5 km. Ze liep deze afstand in 2u.16' (plaats 126 op 256).

We waren beiden heel tevreden over onze wedstrijd.

> Uitslagen


Kerstloop Brugge

6 december 2019

Stefanie Keerman was de eerste die met plezier haar tijdswinst van 5 minuten deelde ten opzichte van 2018, waar ze terecht fier mag op zijn met 1:02.04 als 77ste  F35! Op het front uitslagenblad merkten we de overwinning van F55 Carine De Bruycker na 46.55.

We vernamen van Pieter Ingelbrecht dat hij erin slaagde om 10de algemeen en 9de senior te worden in 34'24". (9,75 km) op  een glibberige, bochtige kasseienloop.Mooie prestatie! Bij de M40 ontdekten we Olivier Dargent met een tijd van 49.08 en Jurgen Cardon met 50.43.

Sofie Vergult ging voor de 6Km en dit in 36.24 samen met Sabine Versluys in 36.25. We kregen ook info over Evy Claeys die 42.48 liep. Zo verscheen ook de naam van Sharon Claeys die 43ste dame werd.

Ervaring Sharon Claeys: Joris en ik namen vrijdag deel aan de Kerstloop in Brugge.
Nadat we 2 jaar geleden samen de 10km hadden gelopen, had Joris deze keer voor de 6km gekozen. Omdat ik zelf al een aantal weken wat last heb van mijn linkerknie besloot ik om met hem mee te lopen. We genoten van de gezellige kerstsfeer op het nieuwe parcours met muziek, verlichting, … Gelukkig bleven we grotendeels gespaard van de regen en lag het parcours er niet zo glad bij.
We legden deze 6km af in 32'44 (Sharon) en 32'45 (Joris), als 43ste dame en 195ste heer. (Volgens onze horloges was de afstand slechts 5,4 km?)
Volgend jaar gaan we opnieuw voor de 10km!

Gezien de ruime deelname is dit een ongezien zoekwerkje, meld je gerust eventueel met artikeltje/foto via contact of e-mail

> Uitslagen


Hoog bezoek op 4 december - Foto's Martine 


Damse Duivelshond Cross X Duathlon 4.0

30 november 2019

Sofie De Wulf meldde haar deelname aan deze duathlon. Zij koos voor de lange afstand (10k/65 Mtb /10k) en werd eerste in een tijd van 4u21 incl. wissels. Haar tijden per onderdeel waren: 10k (49 min.) /65k(2u29) Mtb /10k (1u02).

Iets te diep geweest in het fietsen en te weinig gegeten en dit in de laatste run beetje moeten bekopen. Bedankt Christoph Verkruysse voor de goede trainingsbegeleiding. Hopelijk nu geen ziekte of blessures meer.

> Fotoalbum Org.


'T is (voor) niks loop Geldrop (Nl)

24 november 2019

Vandaag namen Stefaan Verbrugghe en ik, Isabelle De Craemer, deel aan de ''t Is voor niks' loop, een natuurmarathon in het Nederlandse Geldrop.

Na een gemoedelijke start duik je vrij snel de heide in. Het weer was ideaal en de omgeving prachtig. Ik probeerde zoveel mogelijk van de uitzichten en de natuur te genieten. Stefaan (die deze marathon al enkele keren gelopen heeft) had me verwittigd om de eerste helft niet te snel te lopen en wat reserve voor de laatste 10 km in te bouwen. En inderdaad...het venijn zat hem in de staart want vanaf km 34 wordt de heide net iets zanderiger en heuvelachtiger. Als je benen dan niet meer zo fris zijn, kan dit behoorlijk pijnlijk aanvoelen. Uiteindelijk kwamen we na 4u17' (toch wel een beetje emotioneel) aan. Blij dat ik deze marathon heb leren kennen.

Dit was een natuurmarathon (42,5 km) doorheen de prachtige Strabrechtse heide. We genoten er van de magnifieke uitzichten, het mooie weer en de perfecte organisatie.

Bekijk hier de uitslagenlijst.


Natuurlopen van Lier

23 november 2019

Nathalie D'haeninck meldde volgende dat Branco François en zijzelf deelnam aan één van de natuurlopen in Lier.  Dat is een recreatieve natuurloop en zeker een aanrader.  Zij waren beiden tevreden met Hun prestatie. Branco werd 11de op de 10Km na 37.55 en Nathalie haalde een tijd van 52.50.

> Uitslagen


Running&Co Workshopdag 2019 Beernem

16 november 2019

Eerste foto's als inleiding van deze prachtige dag! 

Met dank aan de fantastiche medewerkers van de coalitie BEHO/RCG/Blanco Beernem en het voltallige team van de Beleidscommissie Recreatie van de Vlaamse Atletiekliga.

Top op alle vlakken. Proficiat! (Red. voorzitter Beleidscommissie Recreatie Tony Willaert)
Naast de mooie en uitnodigende accomodatie trof ik niets dan attente en vriendelijke plaatselijke medewerkers aan. Er heerst duidelijk een goede groeps/clubsfeer bij jullie.
Idem dito intern in onze beleidsgroep.

De aanwezigheid bij de start van de Schepen van Sport Patricia Waerniers was een meerwaarde voor ons. Zij verantwoorde dit als volgt:

Ik wil jullie van harte danken voor de fijne teamwerking van afgelopen zaterdag. Deze Running&Co dag was TOP en het me heeft me enorm veel plezier gedaan dat ALLE commissieleden present waren en meewerkten. BEDANKT! (Red. VAL Paula Vanhoovels)
Het plaatselijke team heeft ons enorm goed geholpen, de sportdienst werkte heel goed mee, de accommodatie was schitterend.
Het zal moeilijk zijn om deze editie te overtreffen maar we gaan er voor!

Jullie allen, ieder met haar of zijn kwaliteiten, droegen bij tot het welslagen van deze organisatie. (Red. Roland De Bois)
Wij dragen in Beernem Runnning&Co hoog in het vaandel!
Dit wordt weerspiegeld door jullie inzet en enthousiasme.
Wij, de beleidscommissie recreatie met als motor Paula Vanhoovels, mochten dank zij jullie, tal van bemoedigende woorden ontvangen. Maar ook onder jullie zijn er die  aangename reacties mochten ontvangen.
Gaande van vriendelijkheid, vlotheid, goede organisatie, goede docenten, prachtige inhoud, en zo veel meer.
De medewerking van de sportdienst Beernem en de voltallige beleidscommissie recreatie zorgden dat onze voorbereidingen en uitvoeringen van de dag zelf vlekkeloos verliep.
Bert, jij vertegenwoordigde jouw club in ons midden. Je genomen acties, waar nodig, worden geapprecieerd en waren ook een stuk van de puzzel.
Woorden schieten misschien nog tekort, doch aan allen nogmaals een dikke merci voor de uitvoering van de gevraagde taken en direct bij te springen waar nodig!


Tweede Strand- en duinentraining Wenduine

3 november 2019

Onverwacht, ondanks de vakantie, konden we toch een relatief groot deelnemersveld verwelkomen! Merci aan allen!


Adecco Brussels Ekiden

19 oktober 2019

Sofie Vergult en ik, Jurgen Cardon, hebben de aflossings marathon in Brussel mee gedaan. Een ideale "Teambuilding" activiteit.
Sofie heeft de 10 km gedaan. 2 mooie rondjes rond het Atomium en in het park van Laken. Mooi maar toch wel een pittig toertje op en neer. Maar Sofie liep heel verstandig en constant. Tijd: 59'07”, 153ste vrouw bij de 4de lopers.
Ikzelf was reserve maar heb toch moeten lopen als finisher. Het ging heel goed en ik kon opnieuw afzien. Tijd : 35'41” op 7km195m . 343ste op 993 deelnemers.
Totale tijd van onze ploeg . Adecco Ps center Roeselare was 4h25, plaats 952/993 . Het was een toffe middag ,zeker voor Sofie met haar collega’s.

> Uitslagen     > Foto's Organisatie 

TCS Amsterdam Marathon

20 oktober 2019

Olivier Dargent meldde dat hij de 44ste editie liep van de Mizuno halve marathon in 02:02:22 samen met 8778 andere mannen. Gefeliciteerd! Ook zijn broer Frederic was van de partij, deze liep 01:53:36.

> Uitslagen 

Reuzen van Wetteren crossduatlon

20 oktober 2019

Op zondag nam Sofie De Wulf deel aan de reuzen van Wetteren XLarge 9km run /45km Mtb /6km run. Schitterend parcours met toffe technische passages dat door de regen van de voorbije dagen nog leuker geworden was. Tweede plaats in een tijd van 3u30 min. na Lien Lanssens.

> LATER

Athora Great Bruges Marathon

20 oktober 2019

Via e-mail gaf Stefanie Keerman mee dat ze op zondag deelnam aan de halve marathon Brugge. De deelnemers werden verwens met een zachte najaarsdag. Stefanie werd 115de bij de F35 na 2:12:40.

Trainer Johnny meldde ook nog de deelname van: Carine De Bruycker (3 F55, 1:44:32), Johnny Vermeiren (105 M45, 1:50:22), Nathalie D’haeninck (24 F40, 1:50:20) en Hanne Vrijsen (69 SEF, 1:51:25).

> Uitslagen    > Foto's organisator


BB-Oefencross Beernem

13 oktober 2019

We kunnen alweer tevreden terug kijken op een geslaagde Beernemse editie van deze seizoensopener. Met dank aan alle vrijwilligers, medewerkers en doeners van het toeval!

Het parcours met pittige versnellingen, een goede scheut wind en een paar heuvels die in de kuiten bijten! Meer most dit niet zijn;

Gezien we als redactie nog niet alle namen kennen van onze nieuwelingen, vragen wij om zij die hun naam niet terug vinden dit te melden aan de redactie of aan het secretariaat. Dan zullen wij dit verslag direct aanpassen!

We openden getrouw met een 3 x 150m voor de kangoeroes voor gemengde ploegen. De ploeg met Joren Goethals, Laura Vermeersch en Margaux Genbrugge haalden een tijd van 1'59; gevolgd door ploeg Brent Stevens en Jutte Govaert in 2'11; dan volgde ploeg Sem Lagring, Imke Vyncke en Jorre Vyncke in 2'16 en tenslotte ploeg Noor Misseeuw, Seppe Van Beirendonck en Meerte Vanwanzeele in 2'17.

De kop was eraf en we begonnen met de jeugd. De benjamins dienden 600m af te leggen met als eigen meisjes: 4 Jinte De Winne, 5 Lisa De Bois, 6 Lize Wittewrongel, 8 Roos De Prest en 12 Noor Decock. De jongens waren: 13 Emile Vanslambrouck, 14 Sam Ingelbrecht, 16 Maxim Ingelbrecht, 19 Achille Wybo en 24 Tiebe Van Steen.

De pupillen kregen dan 1000m voorgeschoteld met de nodige hindernissen. De meisjes deden het als volgt: er was een knappe 2de plaats voor Milou Wybo, op 5 Jinte Decock, 7 Jenne Misseeuw en 8 Nora De Bois. Bij de jongens waren dit: er was de overwinning voor Leander Bouciqué en op 13 Kobe Van Steen.

De miniemen mochten als eerste met 1250m de grote ronde verkennen. Onze jongens waren hier: 5 Titus De Bois en 7 Jules Vanslambrouck.

Dan begon het echte werk met de cadetten meisjes. Hier noteerden we: op 3 Maxime Dargent en bij de jongens op 8 Pierre Lagrou, op 9 Jaron De Vreese, op 11 Jarne Cardon, 12 Thore Bossu en 13 Senne De Rycke.

Naar de nieuwe volkscross met opening van de total B-omloop werd mooi middenin de namiddag geprogrammeerd. De Burgemeester, de Schepen van Sport en de voorzitters van beide Beernemse atletiekverenigingen openden op een kort persmoment met de nodige eer deze realisatie! hier de deelnemers op een rijtje die de 2,6 Km aflegde: in volgorde van aankomst waren dit Dieter Staelens, Seraphin Sampers, onze G-Atleet Henny Desmet, Jeroen Van Reybrouck, Jos Sypré, Pascal Lambert, Piet De Rycke, Nico De Boever, Pascal Accoe, Julie Ballaen, Luc Masyn, Wendy Blomme, Annemie D'Haeninck, 
Kurt Leyseele, Frank Couffez, Ivan Titeca, Patricia Warniers en Nathalie D'Haeninck.

De scholieren heren kregen al 3Km voorgeschoteld waar Rune Bossu 8ste werd en Arnaud Dargent 9de. bij de junioren, senioren, masters dames over deze afstand noteerder we Carine De Bruycker als 1ste master, Annelies Coene als 2de master, Caroline Croene als 3de en Nathalie D'haeninck als 4de master.

Op de 5,250Km voor junioren, senioren, masters heren werd Wim De Bois 4de master, Arne Vergison werd 3de junior 02 RCG   20'29, Thierry De Vreese werd 6de master, Karel Ingelbrecht werd 10de master, Bennie Van Belleghem 13de master, Tjorven Bossu 16de, Stefaan De Craemer 28ste, 31ste Stefan Lanssens en 32ste Hugo Huygebaert.

> Uitslagen     > Foto's Xander


Berenloop Beernem

22 september 2019

Terug een geslaagde Berenloop van onze buren. 

Op de 10Km kon Pieter Ingelbrecht 4de senior worden na 35:20 gevolgd door Frederik-Jan Declercq die 6de werd in 37:02. Thierry De Vreese kon beslag leggen op een 8ste master plaats bij de M2 in een tijd van 38:32 en Tjörven Bossu haalde bij de M1 in een tijd van 45:49 goed voor een 21ste plaats. In diezelfde categorie, M1, werd Jurgen Cardon 33ste na 52:17 en Olivier Dargent 34ste na 52:30.

Bij de dames was er zilver voor Carine De Bruycker in de M2 klasse na 46:21, Nathalie D'haeninck werd 6de bij de klasse M1 na 50:27, Hanne Vrijsen kon 5de seniore worden na 53:50 en Gerda Vereecke kon bij de M2 8ste worden na 56:53.

Bij de M2 heren ontdekten we Piet Cambier die op deze afstand 50:14 liep, verder volgden Paul Van Leirsbeghe en Stefan Lanssen die bij deze categorie 55ste en 56ste werden na 55:35 en 55:36. Bart Vanbalenberghe haalde een tijd van 56:32 en werd 37ste M1.

Branco François kwam als eerste aan op de jogging van 3Km, Arnaud Dargent werd er 12de, Diërto Rotsaert 14de en Yaron De Vreese 16de. Senne De Rycke en Thore Bossu werden 21ste en 22ste en Maxime Dargent werd 28ste.

De jeugd: Lore Bisschop werd 12de op de 600m en op de 1000m werd Anais Hoevenaeghel. Bij de jongens op de 600m kon Leander Bouciqué winnen, Sam Ingelbrecht werd 15de en broer Maxim 18de en Lucas Vanbaelenberghe 41ste. Op de 1000m werd Jeppe De Rycke 9de en Liam Vanbaelenberghe 14de

> Uitslagen > Fotoverzameling Thierry


Sandman Race De Panne

22 september 2019

Afgelopen zondag nam Sofie De Wulf deel aan de Sandman in de Panne. Zij koos ervoor om de XL duathlon mee te doen : 5km run /36 Mtb /12,6 run. Het werd een heel zware duathlon die zijn naam waardig was! De eerste run was hoofdzakelijk over het strand en het Mtbiken speelde zich af op het strand en doorheen bos en duinpaden. De laatste run was echt loodzwaar, van de 12,6 km waren er ongeveer 9 in het losse zand met de nodige steile duinen. Sofie deelde haar wedstrijd goed in en kon na 3u57min. als eerste dame over de meet lopen.

> Uitslagen


Kermisloop Maldegem

14 september 2019

Lut De Wolf Meldde dat ze in Maldegem de kermisloop liep. Ze was derde dame 60+,in een tijd van 30,59 op de 5 km. De start en aankomst was op hun piste en kende een groot succes.

Lut meldde eveneens de deelnam van Bart Bleyaert, hij won de 9,3Km als plus veertiger in een tijd van 31:43.

> Uitslagen 


Lattenklieversloop Sint-Joris

1 september 2019

Deze alleeerste kermisloop onder de impuls van Patricia Waerniers was een zegen voor de kermis in St-Joris ondersteund door de twee Beernemse atletiekclubs. Er waren heel wat positieve reacties: dat smaakt naar meer heeft de indruk dat dit zeker een doorstart kan krijgen in 2020.

Gezien de redactie niet iedereen kent, mogen de niet vernoemden zich steeds melden tot opname in dit artikel !!!

Op de jogging van 3Km kon Jarne Cardon 3de worden al kostte hem dit wat pijnen achteraf. Yaron De Vreese werd 6de, Mathis Desmet 8ste en Senne De Rycke 12de.

Op de wedstrijdloop van 10Km een mooie 3de plaats voor Bart Bleyaert, maar ook de prestaties van Marlon Claeys als 8ste en Thierry De Vreese als 10de mochten gezien worden. Carine De Bruycker werd hier 21ste, Jurgen Cardon 26ste, Nathalie D'haeninck 29ste, Stefan Lanssens 36ste, Greet Claeys 40ste, Gerda Vereecke 42ste en Bart Vanbaelenberghe 45ste.

In de voorloopjes voor de jeugd won Milou Wybo op de 500m en Lore Bisschops werd 6de. Bij de jongens werd Achille Wybo 4de, Lucas Vanbaelenberghe 8ste en Brent Stevens 9de. Op de 800m werd Liam Vanbaelenberghe 8ste.

> Uitslagen


Mannetjespis Trail Geraardsbergen

31 augustus 2019

Sofie De Wulf meldde haar deelname aan deze trail te Geraardsbergen. Zij liep deze met als hoogtepunt letterlijk en figuurlijk  de muur !!! Zij werd derde dame algemeen op de 15km in 1u09min. Prachtig pittig parcours!


Familiedag 2019

18 augustus 2019

Dirigent Sabine Versluys bezordge ons reeds wat foto's met impressies. Met dan aanvaard!

Memorial Diether Cornaer Wingene

17 augustus 2019 (Info Pieter)

Pieter Ingelbrecht werd 9de op deze wedstrijdloop van 11Km en haalde een 7de senioren plaats.

Vertical Limit Spa

15 augustus 2019 (Info Sofie)

Sofie De Wulf nam er aan deel. Eerst moesten ze zich proberen te kwalificeren voor de finale, namelijk 5 getimede klims op een parcours van in totaal 13 km. Sofie werd derde in de kwalificaties. De finale werd gelopen door 15 vrouwen en dit omvatte1 steile klim namelijk idem als de laatste tijdens de kwalificaties. In de finale werd Sofie vierde. Heel mooi parcours met veel steile klimmetjes!! Voor herhaling vatbaar!

Sofie meldde ook dat Maya aan een bijhorend loopwedstrijdje. De Kids moesten 1,5 km afleggen op een heel leuk hindernissenparcours. Ze werd 7de in de groep 6 tot 9 jaar. Top en sterk!


Shoppingloop Oostkamp

2 augustus 2019

Een reeks foto's werd reeds overgemaakt door Anna Claeys. Met dank!

Op de jogging van 3,3 Km werd Ilse Rotsaert 4de dame na 13:37) en Lut De Wolf werd 11de in 18:41.

Op de wedstrijdloop van 10Km (9,7) werd Marlon Claeys 4de senior na 34:06 en een heroptredende Wim De Bois 5de master in 34:20. Piet Cambier haalde een tijd van 46:36, Stefan en Pieter-Jan Lanssens eindigden in 56:26. Bart Vanbaelenberghe en Dimitry Bisschops waren onze heren die binnen liepen na 59:28. Carine De Bruycker werd bij de dames 2de master na 42:32, Nathalie D'haeninck liep naar een tijd van 48.49 goede voor een 5de master plaats en Mieke Lanssens eindigde na 56:06.

De voorafgaandelijke jeugdreeks: 10 Lore Bisschop bij de meisjes. Bij de jongens 10 Liam Vanbaelenberghe, 17 Kjell Stubbe, 25 Brent Stevens, 32 Lucas Vanbaelenberghe

NIET-vernoemde deelnemers mogen zich altijd melden bij de redactie (via club e-mail of het contactformulier van deze site)!

> Uitslag 


De sportief secretaris meldde:

... dat Gerda vertelde dat ze op 21/07 in Bekegem (Dwars door Bekegem) had deelgenomen. Ze liep de 7,5km. https://sites.google.com/site/dwarsdoorbekegem/uitslagen

... hoorde dat Carine, Branco en Brent (+ Nathalie?) op 22/07 in Kleit hebben gelopen. https://feestcomitekleit.be/uitslag_jogging_2019.html

... zag op facebook dat Carine en de familie Bossu vrijdag 26/07 hebben deelgenomen in Wenduine (Retrorun). https://www.star-tracking.be/Ranking/RankingList?eventID=466

De redactie van je club kan alle meldingen "rechtstreeks" ontvangen of via het contactformulier van jullie site of via het e-mail adres van jullie club!

Graag een klein verslagje, liefst met een fotootje, en klaar is kees!


19de Moerbrugse kermisloop

5 juli 2019

Twee onzer dames deden het prima, Ann Sofie Clays won bij de senioren en Carine De Bruycker bij de masters.

De jeugd: 400m meisjes met Lisa De Bois op een 3de plaats. Bij de 400m jongens hadden we meer succes met een 4de plaats voor Mees Berteloot, 6de voor Tibo Leenknegt, 8ste Kjell Stubbe, 15de Joren Goethals, 23ste Kobe Leenknegt, 24ste Josse Denoo, 27ste Brent Stevens en Lou De Rijcke 30ste. Op de gemixte 600m liep Tille Denoo naar een 4de plaats.

Jogging 3Km: Rune Verbrugghe haalde een knappe 5de plaats, hij werd gevolgd door Arnaud Dargent en Rune Bossu als 6de en 7de, Yaron De Vreese werd 9de, Thore Bossu haalde een 14de plaats, Jorif Fhami werd 20ste, Stijn Leenknegt 22ste. Maxime Dargent won bij de meisjes, Annemie D'haeninck werd 3de dame, Lut De Wolf werd 7de dame.

Wedstrijdloop 9Km: Thierry De Vreese kon mooi 6de master worden in 34:25 en Karel Ingelbrecht 9de in 35:02, Stefaan Verbrugghe 16de na 37:56, Tjorven Bossu haalde 38:01 als 17de, Stefan Lanssens werd 58ste na 48:52. Ann Sofie Claeys zorgde voor winst bij de senioren dames na 35:23 en Carine De Bruyvker deed dit eveneens maar dan bij de masters na 40:03, Nathalie D'haeninck eindigde na 45:50 als 5 de dame, Gerda Vereecke werd 14de in 49:18 gevolgd door Greet Claeys na 49:20 als 15de, Stefanie Keerman werd 54:04. Bij de senioren haalde Julie De Meyer een tijd van 51:30 en werd 7de gevolgd door Amina Claeys met 51:50 als 8ste.

Indien er namen ontbreken mag men dit steeds melden aan de redactie, waarvoor dank!

> Uitslagen (opgelet 2019 onderaan) | Foto's


Trail Lesse et Meuse Sauvage - Dinant

30 juni 2019

Deze dag namen Stefaan en ik, Isabelle De Craemer, deel aan de Trail Lesse et Meuse Sauvage (Dinant). Over de afstand van 32km met 1390 hoogtemeters deden we 5u.17'. Daarmee eindigde ik als 19de dame op de 166 plaats.

> Info en resultaten


Nacht van West-Vlaanderen Torhout

21 juni 2019

Pieter Inghelbrecht had zijn intenties kenbaar gemaakt voor de 1/2 marathon. Hij kan terugblikken op een mooi resultaat met 1u.18.31 en een knappe 14de plaats, hij eindigde met en net achter Andy Vossaert. Prachtig gedaan.

Pieter was zo vriendelijk ook de deelname van Ann Sofie Claeys te melden. Ann Sofie werd knap 2de seniore op de 10Km in een tijd van 38.42.

Ook Stefan Lanssens meldde zijn deelname aan de 10km. Hij volbracht deze afstand in 55.32.

Wie nog deelnam of zijn verhaal wil posten, inclusief foto's, doe dit dan gerust!

> Resultaat

Stratenloop Ruddervoorde

21 juni 2019

Men meldde ons vrijdag de deelname van Thierry De Vreese. Hij werd 8ste algemeen en 6de master op de 12Km in een tijd van 46.45. Wij ontdekten op deze afstand ook de 2de plaats van Carine De Bruycker.

Op de 4Km merkten we ook Yaron De Vreese op als 11de.

Wie nog deelnam of zijn verhaal wil posten, inclusief foto's, doe dit dan gerust!

> Resultaten


Bijscholing Alternatieve Trainingsvormen

15 juni 2019

Johnny Vergison, Vita Van Belleghem en Roland De Bois verzorgden deze bijscholing vanuit de beleidcommissie Running&Co. Ieder gaf het beste van zichzelf en maakten de cursisten een heel pak wijzer.

De afwisseling, de mogelijkheden, creativiteit, alles in het belang van de recreatievlingen. Het doel de trainingsbelasting laag genoeg houden of verlagen om de kwetsuren te beperken. Alles gespekt met wat herhaling uit de trainingsleer.

De deelnemers dankte ons uitdrukkelijk na een scholing van 2u15, ze hadden veel bijgeleerd klonk het uit hun mond.

Dank aan onze lesgevers en aan Bert Goos die de dorstigen laafde en voor de veiligheid der persoonlijke spullen instond. We waren een mooi team!

> De inhoud > De foto's


POC Duatlon Ramskapelle

1 juni 2019 (Red Sofie)

5km / 28km /2,5km waren de afstanden. Sofie De Wulf haalde een tweede plaats na Miek Vynck! Iets te vlug gestart in het lopen en na 3km beetje moeten bekomen waardoor ik jammer genoeg de aansluiting met Miek en haar teamgenoten miste en hierdoor de eerste fietsronde zo goed als alleen zat.. Tweede ronde kon ik aansluiting maken met 4 mannen... Superblij met mijn tijd! 1.Miek Vynck : 21.17 / 44.37 / 11.17 2. Sofie De Wulf : 21.38 / 46.14 / 10.49 3.Emelie Butseraen : 21.06 / 49.24 / 10.49

> Klassement


10 km van de gezinsbond Maria Aalter

31 mei 2019

Proficiat aan alle deelnemers van de 10km van de gezinsbond Maria Aalter!

Op de 10 Km scoorde Branco François goed met een tijd van 37.36 waar hij 2de mee werd en Carine De Bruycker haalde met 49.21 een 3de plaats bij de dames. Bart Van Baelenberghe haalde 56.08 goed voor een 47ste plaats gevolgd door Nathalie D'haeninck in 56.10 waardoor ze 6de dame werd. Jurgen De Bruyne liep 57.22 en werd 51ste, Paul Van Leirsberghe en Stefan Lanssens was ons volgend duo op plaats 55 en 56 en dit met een tijd van 58.36 en 58.38.

Op de 5 Km kon Arnaud Dargent 3de worden na 22.46 en Lut De Wolf haalde 32.05 en werd 7de dame/

> Foto's Kurt & Isabelle | Uitslag |


Oefenmeeting en veel meer ...

29 mei 2019

Eén van de betere editie der gezelligheid! Vooreerst 10 jaar van Roos & Co voor de spaghetti met een uitstekende kwaliteit voor maar liefst 109 personen. Als Roos ons zag sukkelen met potjes voor een 40 tal personen (edit Martine) bood Roos zich aan om dit met de juiste middelen aan te bieden. Meer dan een bedankt is dan wel op zijn plaats.

Gezelligheid troef op het atletiek terrein en nadien in de cafetaria met dan aan "ALLEN". Wie maakte dit mogelijk: vrijwillige medewerkers, trainers, bestuur, sportievelingen, ouders van sportievelingen, kortom iedereen die ons een warm hart toedraagt. Een dikke merci.

Ons programma en nevenactiviteiten die die avond in goede benane werden geleid: training hamerslingeren, regionale training polsstokspringen, info vergadering regionale trainingen, de oefenmeeting, de spaghetti maaltijd, de algemene statutaire vergadering van onze vzw, de atletenhuldiging en de huldiging van Arne Vergison, deze laatste had een prachtig woordje aan de "gastjes" zijnde onze jeugd. Bedankt aan ALLE mense die dit mogelijk maakten! 

> Foto's


Duatlon La Roche

25 mei 2019

Sofie De Wulf deed mee aan de duathlon in La Roche korte afstand (1,5 km/35/8km)
Sofie is eerste dame geworden in de duathlon en eerste in duel triathlon/duathlon korte afstand. Haar results: Run1 0:08:26 - MTB 2:14:44 - Run2 0:45:25 Totaaltijd 3:08:36
De wedstrijd ging van start was dus aan het meer van Nisramont en was een afwisseling van singletracks, steile klimmen en technische afdalingen. Het lopen verliep echt super(wel loodzwaar) .Op de fiets verliep alles beter dan verwacht !! Heel leuk om terug op zulke mooie technische parcours te Mtbiken!! Dit smaakt terug naar meer!

> Results


Trail d’Esneux

19 mei 2019

Thierry De Vreese, Stefaan Verbrugghe en ikzelf, Isabelle De Craemer namen er aan deel. Thierry legde de 30 km af in 3u (12de V1H). Stefaan en ik deden over dezelfde afstand net iets langer en kwamen na 3u35’ aan (8 ste V1F).

De 30km gelopen samen met Stefaan Verbrugge en Isabelle Decraemer.
Ik, Thierry De Vreese was 33ste  met  tijd van 3u, Isabelle 160ste , Stefaan 161ste met tijd van 3u.36.

> Uitslag | Foto's Thierry | Media


Dwars door Brugge

12 mei 2019

Uitstekend loopweer met een leuk zonnetje, niet te warm en een fris briesje, zo mag die dag omschreven worden.

15Km dames: Stefanie Keerman meldde zich als eerste haar deelname, zij werd 72ste bij de F35 na 1u.30.25.

15Km heren: als 66ste M55 meldde zich Stefan Lanssen na 1u.22.14 en Paul Van Leirsberghe werd 75ste in 1u.24.21. Bij de senioren heren werd Branco François 15 na 53.14

5Km dames: Lut De Wolf meldde zich als winnares bij de dames +60 op de 4,7 in een tijd van 28.06.

5Km heren: Hugo Gyselbrecht kon 3de worden bij de M60 na 25.15.

Je vind je naam niet ... meld ons dan je deelname !!!

Uitslagen | Foto's


Dwars over de Mandel Roeselare

10 mei 2019

Lut De Wolf melde haar deelname en deze van Lieselotte Talloen.

Haar verhaal
Vrijdagavond hebben LIeselot en ik in Roeselare gelopen. Ik liep in een tijd van 20.53, 158e dame, Lieselot 21.25 en 190e dame (eerste wedstrijd van Lieselot na een jaar niet lopen).

Uitslag |


10 mijl van Aalter

8 mei 2019

Sofie De Wulf meldde haar deelname aan de 8 Km. Ze behaalde daar de 3de plaats in een tijd van 33.33.

Haar "Story"
Voor mij was het parcours onbekend en ik dacht eigenlijk dat we veel in het bos gingen lopen en had dus mijn trail schoenen aangetrokken. Jammer genoeg was het enkel de 10 mijl die int bos ging lopen maar de 8km was toch best pittig met de 4 bruggen die we over moesten. Ik had een goede start en kon mijn tempo mooi aanhouden. Na ongeveer 5km kwam Nancy De Baene (beverhout) bij mij. Ik kon bij haar blijven maar in de sprint moest ik haar laten voorgaan. Ik was superblij met mijn tijd en uitslag. De vele trainingen beginnen vruchten af te werpen! Met dank aan Johnny Vergison voor de goede begeleiding.

Op  deze afstand van 8 Km was de overwinning voor Bart Bleyaert en dit na 26.39 en Eva Boelens kon met een tijd van 43.32 18de dame worden.

Op de 10 Mijl haalde Thierry De Vreese een 42ste plaats na 1u.10.42 en Piet Cambier werd 156ste na 1u.30.11.

Op de jogging van 4 Km werd Marlon Claeys 5de na 13.57 en Yaron De Vreese werd 22ste in 16.22. Nathalie D'haeninck liep 19.27 goed voor een 10de plaats bij de dames.

Niet vermeldde deelnemers mogen zich steeds melden!

Fotoalbum | Uitslagen


Alternatieve trainingsvormen voor joggers

15 Juni 2019

Gegeven door "ervaringsdeskundigen" Johnny Vergison, Harry Philips, Roland De Bois

Deelnemers ontvangen een bijscholingsattest.

Voor meer info betreffende deze sessies kan je steeds paula@atletiek.be contacteren.
Inschrijven hier


Omloop van het Meetjesland

5 mei 2019

Bart Bleayert won de 2de editie in mindere weersomstandigheden dan de eerste. Hij haalde op de hij won de 22Km na 1u.19.03 en dit met een voorsprong van bijna 3 minuten en dit als 40+-er.

Uitslagen


Fintro Knokke 10K

1 mei 2019

Laura en Johnny Vergison liepen samen de 10km in 45'25 (eigen chrono). Supertof! Laura werd 14de seniore na 45.27 en Johnny haalde dezelfde tijd als 62ste M45.

Knokke maakt reputatie waar met 3000 deelnemers.

Zij die niet vernoemd werden kunnen dit steeds laten weten ... https://www.blancobeernem.be/contact of per e-mail naar blanco-ajv-beernem-vzw@telenet.be

Toevoeging Stefanie Keerman (met dank voor de melding)

Ik heb op 1 mei de fintro Knokke 10 km gelopen. Mijn resultaat: 28ste F35 na 1u.00.44. Op 29 april liep ik ook de basics nature run te Assebroek Brugge 10 km waar ik met een tijd van 1u.04.56 als 29ste genoteerd werd. Op 12 mei doe ik Dwars door Brugge 15 km, wie nog ...

Uitslagen | Foto's | Criterium


Damme-Brugge-Damme

28 april 2019

5 Km dames: Nathalie Dhaeninck startte er en liep 25.46 (6de) en Gerda Vereecke haalde 26.28 (9de). 5 Km heren: Yaron De Vreese liep 22.28 (24ste)

10 Km dames: Ann Sofie Claeys won in een tijd van 39.20, Carine De Bruyckere liep 45.03 (10de) en Sharon Claeys haalde 59.09 (80ste). 10 Km heren: Thierry De Vreese liep een tijd van 37.32 (15de), Bart Vanbaelenberghe haalde 55.39 en Stefan Lanssens 55.02 (174 & 175), Paul Van Leirsbeghe liep 56.46 (195) en Joris Fahmi 59.09 (224).

21 Km heren: Branco François haalde een tijd van 1u.23.28 (23ste) en Marlon Claeys liep 1u.27.27 (33ste).

Zij die niet vernoemd werden kunnen dit steeds laten weten ... https://www.blancobeernem.be/contact of per e-mail naar blanco-ajv-beernem-vzw@telenet.be

Uitslagen | Foto's


Trail des Idylles in Malmédy

20 april 2019

Isabelle De Craemer meldde ons volgende over deze Trail.

Mijn uurwerk toont me 24,600 km, maar mijn benen voelen aan alsof ik minstens het dubbele gelopen heb. Dit is het gevolg van onze deelname aan de Trail des Idylles, een trail in Malmédy van 24 km met 1200 hoogtemeters. De organisatie was perfect, de bevoorrading en de vergezichten subliem. Zoals de hoogtemeters deden vermoeden, was het parcours zeer zwaar.  De afdalingen waren vaak technisch, de hellingen bijzonder pittig. Bij de laatste beklimming sleurde Stefaan me letterlijk hand in hand naar boven.
De drummers in het bos, de doedelzakspeler, de dj’s met opzwepende muziek, de aanmoedigende bordjes langs de weg zorgden voor een leutige sfeer. Na net geen 4u (3u59'52'') puffen en zwoegen, bereikten we genietend en opgelucht de aankomst!


CrosXdorp Oelem

20 april 2019

Het zonneke deed zijn best alsook onze sportievelingen.

De foto's met als redacteur Thierry De Vreese liep al binnen. We ontdekten Stefan lanssens, Jurgen Cardon, Paul Van Leirsberghe, Sylvia Roelandts, Carine De Bruycker, Julie Demeyer, Sofie Vergult, Bart Vanbaelenberghe en Nathalie D'haeninck.

Bij de min 14 jarigen waren Robbe Allaert en Yaron De Vreese van de partij, Brent Steven kwam voor zijn mama supporteren.

Indien je ook deelnam (Cadetten -14 jaar zijn of worden in 2019- en ouder) gelieve dit te melden! Een artikeletje en of foto's steeds welkom op onze redactie!

> Foto"s Thierry


Natuurloop Beernem

6 april 2019

Een fantastische editie van de Natuurloop Beernem verzorgd door Nico, Jan, Piet en Tjörven. Met 641 lopers een nieuw record! De Natuurloop is een topevent.

Hierbij onze deelnemers die de eerste 20 punten voor ons criterium verdienden. Vernoemd in volgorde van grootste naar kleinste afstand.

Bij de dames waren dit: Ann Sofie Claeys, Isabelle De Craemer, Carine De Bruycker, Jole Pincket, Hanne Vrijsen, Gerda Vereecke, Sharon Sharon en Julie Demeyer.

Bij de heren noteerden we: Thiebe De Pestel, Johnny Vermeire, Thierry De Vreese, Branco François, DECORTE Stefaan, Bart Vanbaelenberghe, Paul Vanleirsberghe, Karel Ingelbrecht, Henny Desmet, Rune Bossu, Arnaud Dargent en Stefan Lanssens.

Enkele jongeren (buiten het criterium) namen oon deel: Yaron De Vreese, Pierre Lagrou, Noah Hoste, Senne De Rycke en Thore Bossu. Maar ook enkele van onze sympathisanten zoals Joris Fahmi, Stefaan Verbrugghe en Cielen en Piet Cambier.

Indien je ook deelnam (Cadetten -14 jaar zijn of worden in 2019- en ouder) gelieve dit te melden! Een artikeletje en of foto's steeds welkom op onze redactie!

> Resultaten | Foto's F | Stand criterium | Foto's 1


Miles for Smiles

16 maart 2019

Thomas Van den Abeele meldde zijn deelname aan Miles for Smiles in Sijsele op zaterdag 16 maart.
Hij liep/wandelde de 2 uur alleen onder de naam 'team Thomas' voor het goede doel "De Kade".

Een fijn concept haalbaar voor de gemiddelde loper!

> Resultaten | Foto's


Bardelaereloop & Seniorenloop Lembeekse bossen

17 februari 2019

Stefaan Vanneste werd gespot in deze bossen, een prachtig natuurgebied van het meetjesland. Stefaan werd 5de op de 25km na 1:44.28. We zochten de uitslag op en we merkten op dat Bart Bleyaert de 10km won in een tijd van 34.36.

> Resultaten | Foto's


Trail Provinciaal Domein Het Leen

9 februari 2019

Stefaan Verbrugghe en Isabelle De Craemer trokken naar Eeklo om er aan de trail deel te nemen. Stefaan koos ervoor om 4 rondes af te leggen (=marathon). Isabelle waagde zich aan 3 rondes (=31,8 km).

Het parcours bestond uit beloopbare stukken, modderige stroken en enkele leuke heuveltjes. De eerste 2 rondes kon Isabelle haar tempo goed behouden. Zij genoot van de uitgebreide en perfecte bevoorrading, het waterig winterzonnetje na een plensbui, de opdrogende wind en de mooie omgeving. Af en toe maakte ze een uitschuiver en kon nog net een val in de beek vermijden. Maar de laatste ronde begon het tempo toch iets te zakken. De modderstroken werden langer en breder, de schoenen wogen zwaarder, de heuveltjes leken net iets hoger ... Isabelle was dus content om na 3u16' als 2de dame de aankomst te bereiken.

Stefaan legde zijn marathon af in 3u57'44'' (24 ste plaats).
Onderweg kwamen we Stefaan Vanneste en Camille Roman tegen. Stefaan beëindigde zijn halve marathon in 1u.37'36'' (13de plaats). Camille finishte als 2de dame op de minitrail in 33' 27".

> Resultaten |


Volkdveldloop Maldegem

20 januari 2019

Gerda Vereecke nam deel aan de Volksveldloop in het St Annapark.

> Resultaten |


37e Leopoldsloop te Sint-Laureins

12 januari 2019

Master Bart Bleyaert meldde zijn halve marathon in een tijd van 1u.16:53 voor onze tabellen en wint zo bij de 40+. We ontdekten ook Hugo Huygebaert op deze afstand die 31ste werd bij de 50+ in een tijd van 1u.55:49.

Ook op de 9Km ontdekten we een bekende met Marlon Claeys, hij werd 6de bij de -40ers in een tijd van 36:25.

> Resultaten |


Christmas Fun Run in De Haan

22 december 2018

Bruce Springsteen schreef ooit een prachtig lied over zijn ‘Hometown’.  Tristesse ten top, maar ook met hoop op het einde. The Boss zingt over zijn geboortestad dat economisch heeft blijven stilstaan. Wat in USA van de jaren ’80 evengoed betekende als fel achteruit gaan.

Zaterdag hebben we met het gezin deelgenomen aan de Christmas Fun Run in De Haan. Het dorp waar ik groot ben geworden en waar de tijd ogenschijnlijk heeft stilgestaan. Maar dat stilstaan heeft niet geleid tot economische achteruitgang. Integendeel. Het authentieke, ook al is het maar façade-diep, heeft van De Haan een toeristische trekpleister gemaakt. Anno 2018 niet enkel voor rijke dikke Duitsers.

Mijn eindoordeel omtrent de Christmas Fun Run:

Wil je volgend jaar met een goed gevoel aan de vele kerstlunches en -diners beginnen, en je kan wat vrienden overhalen om samen deel te nemen aan deze ludieke kerstloop? Dan is de Christmas Fun Run beslist het overwegen waard.  Wij waren van de partij samen met Stefaan en Isabelle. En nog 1300 andere verklede en verlichte kerstmannen, -vrouwen en -kinderen. Dit jaar kregen de dames overigens een rood rokje in plaats van een broek, wat veel vlotter lopen is denk ik.

Het prachtig en pittig parcours loopt kriskras door de oude Concessie. In de villawijken waar heel vroeger duinen waren. Draaien en keren, stijgen en dalen.  Onderweg krijg je een jenever als opknapper, en na het lopen een sportdrank + een bon voor een geestrijker drankje of warme choco.

Maar eindigen doe je hoe dan ook heel tevreden als je naar je chrono kijkt. Ook al is het een beetje schijn. Want de reële afstanden zijn toch een stuk korter (6,5km ipv 7,2km).

Maar dat is uiteindelijk waar het om draait: fun & feel good.  Op dat vlak is deze loop, in plezant compagnie, een voltreffer. Zeker als je weet dat  je loopt voor het goede doel ‘Make a Wish’!

Tjörven

> Resultaten | Foto's


Natuurloop Zonnebeke

16 december 2018

Op CarWow, een van mijn favoriete youtube-kanalen, worden dagelijks nieuwe wagens gewikt en gewogen. Op het einde van elke recensie volgt telkens een glashelder eindoordeel:

Tot zover deze intro. Nu het echte lopersnieuws.

Op zondag 16 december heb ik deelgenomen aan de 2de editie van de Natuurloop Zonnebeke. Er was keuze tussen 3 afstanden: 11, 22 en 33km.  Ik heb gekozen voor de 22km die ik heb afgehaspeld in 1:47”03 (37ste/338 finishers - dik tevreden).

Mijn eindoordeel omtrent de Natuurloop Zonnebeke:

Heb je de kans om volgend jaar deel te nemen aan de Natuurloop Zonnebeke, dan moet je dat zeker doen! De organisatie is vlekkeloos. Het parcours is heel mooi, pittig en grotendeels onverhard. 

En er is natuurlijk de historische setting. Het parcours loopt langs veel plaatsen waar er uiterst fel is gevochten tijdens WOI. Nu was het gelukkig enkel vechten tegen jezelf, gladde plekken op het parcours en de koude. Een strijd zonder noemenswaardige schade: slechts 10 lopers bleven in de modder plakken. Een pak minder dan 100 jaar geleden onder het commando van Douglas Haig.

Kortom: een aanrader en bijna net zo goed als de Natuurloop Beernem.

Nu wat sluikreclame. De fantastische Natuurloop Beernem wordt volgend jaar op 6 april georganiseerd.  De online inschrijvingen voor deze 7de editie zijn nu opgestart. Je kan kiezen tussen 3 afstanden en de deelnameprijs voor voorinschrijvingen is €8. Niet aarzelen dus!

Tjörven

> Resultaten en foto's Natuurloop Zonnebeke


Brugse Unicars Kerstloop

7 december 2018

Na een hevige regenval en veel wind net voor de start, is de wedstrijd gestart in een aangenaam droog loopweer.

Hier de resultaten van de 6km: Tiemen De Bel 24:55 (53ste heer), Ilse Rotsaert 25:25 (8ste vrouw), Maxime Dargent 28:15 (15de vrouw), Sofie Vergult 33:47 (78ste vrouw), Els Casteleyn 39:05 (333ste vrouw), Nancy De Prest 39:06  (337ste vrouw), Sylvia Roelandts 39:07 (338ste vrouw) en Greet Hudders 43:59 (699ste vrouw). Op deze afstand heeft een ontgoochelde Arnaud Dargent moeten opgeven met ademhalingsproblemen .

Veel natte kasseien en draaien en keren, maar heel veel sfeer.

Hier de resultaten van de 10km: Frederick-Jan Declercq 39:22 (56 SEH), Jurgen Cardon 46:08 (52 M40), Celien Cambier 58:24 (140 SEV) en Joke Cambier 58:25 (18 Junior vrouw).

> Resultaten


Running&Co Dag

24 november 2018

Er waren 159 inschrijvingen en iedereen was heel tevreden. Enige bemerking: alles kan aan een nog ruimer publiek - binnen de recreantengroep – gericht worden, zoals de wedstrijd-joggers (met bv. Loop-clinics). Het was nu eerder gericht op de begeleiders.

Vraag van de VAT om dit volgend jaar samen te organiseren. De beleidscommissie Recreatie is eerder voorstander om dit afzonderlijk te houden (competitie >< recreatie). Dit houdt niet in dat er niet samengewerkt kan worden om 2 verschillende bijscholingen in te richten.

> Het programma


Brugge Urban Trail

11 november 2018

De familie Vanbaelenberghe compleet. De vernieuwde trail viel in de smaak met enkele verborgen pareltjes buiten het stadscentrum.

Alle uitslagen


Le Froidchatrail in Froidchapelle

3 november 2018

Ann Sofie Claeys werd eerste dame op de 25km in een sterke tijd van 1:54'00". Isabelle De Craemer werd ook knap 10de (2:29'23"), in het gezelschap van Stefaan Verbrugghe

Alle uitslagen


Great Bruges Marathon

21 oktober 2018

Johnny Vermeire bereikte comfortabel de eindmeet van de marathon  als 162ste M45 in een tijd van 4:02'22". Op de halve marathon werd Eva Boelens 74ste F45 in 2:04'56" en Bart Vanbaelenberghe 191ste M40 in 1:58'37".

Alle uitslagen | Foto's organisatie


Kust Trail Run Oostende

29 september 2018

Sofie De Wulf liep de 21 km lange Kust Trail Run Oostende. Op een parcours met hoofdzakelijk off-road kilometers op het strand en door de duinen met enkele heel pittige kuitenbrekers behaalde Sofie een knappe tweede plaats bij de dames in een tijd van 1:47'.

Meer over deze trail


Berenloop

23 september 2018

Regen en wind waren de extra ingrediënten bij de 14de editie van de Berenloop. 'No sweat' voor de vele deelnemers van Blanco. 

Afstand: 3km
Pos Naam
2. Branco François
12. Sofie De Wulf (1 Dame)
Afstand: 10km
Pos Naam Tijd
25. Wim De Bois (8 H Mas1) 34'59
47. Thierry De Vreese (9 H Mas2) 37'24
49. Ann Sofie Claeys (4 D Sen) 37'35
95. Tjörven Bossu (32 H Mas 1) 42'42
102. Henny De Smet (27 H Sen) 43'06
141. Piet Cambier (39 H Mas2) 46'53
169. Sofie De Wulf (9 D Mas1) 50'07
179. Annemie D'haeininck (11 D Mas1) 50'51
189. Stefan Lanssens (61 H Mas2) 52'48
190. Paul Van Leirsberghe (62 H Mas2) 52'48
208. Bart Vanbaelenberghe (55 H Mas1) 55'04

Volledige uitslag


Trail de L'homme de Spy Jemeppe-sur-Sambre

15 september 2018

Hugo Huygebaert en Jole Pincket deden mee aan deze trail. Een aanrader volgens hen: mooi parcours en slechts op 1u30 rijden vanuit Beernem. Hugo werd op de 21km 10de bij de H Vet2 in een tijd van 2:41'26'' en Jole werd 3de op de 11 km in een tijd van 1:04'07''.

> Volledige uitslag


Trail Run Vlaamse Ardennen

9 september 2018

Op zondag 9 september vond spijtig genoeg de laatste editie van de Trail Run Vlaamse Ardennen plaats.  Een delegatie van Blanco betuigden hun respect en rouwbetuigingen door volop te genieten van de prachtige organisatie en dito omgeving. Want lopen in het Muziekbos, dat klinkt als – jawel – muziek in de oren.  Maar ook veel gepuf, gehijg en hier en daar eens een vloek bereikten onze oorschelpen.

Aan de korte afstand: de heroptredende Tjörven Bossu, Ilse Rotsaert (1ste f40), Nico De Bel en het charmante trio Annemie D’haeninck, Caroline Croene en Joke Scherrens. Aan de 22km de moedige Famke Wildemeersch (een knappe 19de FSen).

Afstand: 9km | 228 deelnemers
Pos Naam Tijd
17. Tjörven Bossu - 7de M40 43'27
25. Ilse Rotsaert - 1ste F40 44'43
31. Nico De Bel - 4de M50 45'05
134. Annemie D'haeninck - 11de F40 57'12
135. Caroline Croene - 12de F40 57'12
136. Joke Scherrens - 20ste FSen 57'12
Afstand: 22km | 368 deelnemers
227. Famke Wildemeersch - 19de FSen 2:18'25

> Volledige uitslag | Foto's


Marathon In Flanders Fields

9 september 2018

Verslag van Isabelle De Craemer: 
"Op 9/09 nam ik deel aan de IFF-marathon. Dit jaar was de Grote Markt van Diksmuide de startplaats. Na een plaatselijke ronde van 18 km langs o.a. de loopgraven van de Dodengang, de Paxpoort en de IJzertoren liepen we vervolgens langs de IJzer, de Ieperlee en het kanaal Ieper-IJzer naar het centrum van Ieper.
    Aangekomen in Diksmuide viel me de gemoedelijke sfeer onmiddellijk op: er was  wat doedelzakmuziek,  geen lange wachtrijen aan de toiletten J, vriendelijke en lachende gezichten, genietende mensen… Ik was wel behoorlijk nerveus, maar volgens Stefaan kon dat alleen maar een goed teken zijn. Ik ging dan ook ambitieus van start (lees: te snel ;-)) en hield de haas van 3u45’ in de gaten. Maar na enkele kilometers voelde ik al dat de benen niet top waren, niet aanvoelden zoals 2 weken geleden tijdens mijn laatste duurloop van 3u. Aan km 13 was het dan zover, de eerste steken in de zij waren al voelbaar. Ik zat in een goede groep, wilde niet lossen en hoopte vurig dat het wel zou overgaan. Maar wat ik ook probeerde, er was niets dat effectief hielp. De steken en de bijhorende pijn werden erger en na een halve marathon (in 1u.53’)wilde ik er de brui aangeven. Stefaan pepte me aan km 25 wat op en ik besloot nog even door te bijten. Het groepje waarbij ik me in het begin had aangesloten, moest ik laten gaan. Zo liep ik km na km verder, de steken verbijtend. Het was een mooi parcours met talrijke supporters en het weer was ideaal. Maar elk vezeltje in mijn lichaam deed pijn en ‘genieten’ zat er echt niet in. Zoiets had ik tijdens een marathon nog nooit meegemaakt. Een valpartij in de graskant aan 39 km deed me echter ook geen deugd. Ik was lichamelijk en mentaal op, maar opgeven zat er nu niet meer in. De doortocht door de Menenpoort bezorgde me rillingen en kippenvel. Nu wist ik weer waarom een marathon lopen ook wel voldoening kan geven. Met een lach en vooral heel veel tranen liep ik juichend onder de aankomstboog door in 3u53’52’’ (chiptijd), op plaats 347 (van de 895) en 7de dame in mijn categorie.
    Ik wilde deze marathon echt graag lopen, ter nagedachtenis aan de soldaten die 100 jaar geleden ‘ In Flanders Fields’  voor onze vrijheid gestreden hadden. Voor mij werd het een strijd tegen mezelf, tegen mijn mentale ‘ik’. Ik geloof dat mijn wilskracht en doorzetting vandaag de strijd gewonnen hebben en daar ben ik toch wel wat fier op.
    Een oprechte ‘dankjewel’ aan trainer Johnny en Stefaan. Zonder jullie steun, geloof en vertouwen was het me echt niet gelukt."


Trail Spa Verticale Race

15 augustus 2018

Stefaan Verbrugghe en Isabelle De Craemer namen deel aan de Spa Vertical Race: een trail van 13 km waarbij het de bedoeling is om 5 hellingen zo snel mogelijk op te lopen. Beiden zijn een leuke ervaring rijker.

Afstand: 13km
Pos Naam Tijd
134. Stefaan Verbrugghe - 35 ste V1H 1:20:57
231. Isabelle De Craemer - 6de V1F 1:32:48

> Volledige uitslag


Jogging La WAC'Remienne

14 augustus 2018

Stefaan De Craemer liep de 10 km in Waremme. Een mooie en goed georganiseerde Run. Stefaan haalde een tijd van 44'40 als 81ste en werd zo 14de M45 op een zeer mooi parcours.

> Volledige uitslag


Shoppingloop Oostkamp

3 augustus 2018

Prachtig zomerweer voor deze editie van de Shoppingloop. Merel en Bart kwamen aan de start van de 3,3km loop. Op de langere afstand (9,9km) liep Wim een scherpe tijd van 33:38. Een kleine minuut later liep Marlon over de eindstreep. En dan in gespreide slagorde nog 8 andere lopers van Blanco. Hun tijden hieronder.

Afstand: 3,3km
Pos Naam Tijd
12. Merel Missault 14'28
19. Bart Vanbaelenberghe 16'23
Afstand: 9,9km
Pos Naam Tijd
6. Wim De Bois 33'38
12. Marlon Claeys 34'36
101. Stefan Lanssens 48'45
102. Annabel Pincket 48'46
103. Hugo Huygebaert 48'52
109. Carine De Bruycker 49'57
131. Gerda Vereecke 53'58
132. Amina Claeys 54'27
134. Mieke Lanssens 54'52
149. Els Casteleyn 61'50

Volledige uitslag | Foto's

 

Stefaan, Tjörven, Ann Sofie, Wim en Thierry
Na 27Km toch nog een mooi beeld genomen door Thierry
een eerste trailervaring voor Rune in Trois Ponts
Extratrail - Stefaan Verbrugghe & Isabelle De Craemer
Stefaan Verbrugghe 'Last Man Standing'
Stuur een mail naar johnny.vergison@skynet.be en ontvang enkele filmpjes met intensieve korte opdrachten.
Logo Running&Co
Roland & Paula organisatoren 2019
Info & Workshop dag voor loopfanaten en begeleiders
Van de corona-nood een deugd maken
Isabelle De Craemer ziet de training beloont met een 3de plaats!
Ann Sofie Claeys mooi 2de op de 12 Km
Running&Co dames klaar voor de Sint